Digitale Opsoring: Opleiding Internet Rechercheren+: nog enkele plaatsen vrij in juni

Digitale Opsporing organiseert jaarlijks een aantal opleidingen en trainingen. Eén ervan is ‘Internet Rechercheren+, een tweedaagse praktijkgerichte training bestemd voor medewerkers van verzekeraars of overheidsinstellingen die vanuit hun functie het internet gebruiken om informatie te verkrijgen: particulier onderzoekers, fraude-onderzoekers, securitymanagers, bedrijfsrechercheurs, etc. Deelnemers worden getraind in technieken die ze in staat stellen op internet te zoeken naar personen en bedrijven, met behulp van openbare bronnen (waaronder social media) en met inachtneming van hun eigen veiligheid, juridische kaders en privacywetgeving, zodat deze kennis en vaardigheden de deelnemers ondersteunen in de uitoefening van het hun dagelijks werk.

Aan bod komen onder meer de mogelijkheden en onderliggende technieken van internet, de juridische kaders (wat mag wél en wat mag niet, incl. privacywetgeving), zoeken op internet met het juiste gereedschap (browsers, zoekmachines, anoniem rechercheren), oefenen met werkbalk belangrijke openbare bronnen (>100), persoonsgericht zoeken op het internet en andere databanken, het opstellen van profielen van mensen en/of bedrijven, internet awareness (welke sporen laat u of de ander achter?, welke risico’s loopt u?) en online preemployment screening.

De opleiding wordt zowel als open inschrijving als op in-company basis aangeboden. Fraudecoördinatoren en Register-Experts in de branche Toedrachtonderzoek ontvangen vanuit het NIVRE 6 PE punten voor deze opleiding.
Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, locatie, data en tijden vast: 22 en 23 juni  (nog een enkele plaats vrij) en 9 en 10 november 2017 op de trainingslocatie van Digitale Opsporing. In- Company opleidingen vinden naar keuze op locatie van de opdrachtgever, of op de locatie van Digitale Opsporing plaats. Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via opleiding@com-connect.nl of telefonisch via 085 – 489 12 50.