Zwaar weer zorgt voor miljardenschades voor verzekeraars

Impact Forecasting, Aon Benfield’s catastrophe model development team, heeft recentelijk haar maandelijkse Global Catastrophe Recap Report gepresenteerd voor de maand februari. Daaruit blijkt dat een relatief aantal grote calamiteiten, met name in de VS en Australië, voor verzekeraars een schadelast met zich mee heeft gebracht van meer dan één miljard  US dollar.

In februari werden in de VS vijf gevallen van extreme zwaar weer geregistreerd, waaronder tornado’s die veel schade veroorzaakten in  het midwesten en zuidoosten in de VS en in de regio Mid-Atlantic de staten  Midwest, Southeast, and Mid-Atlantic, het gebied tussen New York en Virginia. De meeste schade deed zich voor in de staten Illinois, Missouri, Indiana, Arkansas, Kentucky en Tennessee, vooral door hagel en andere zware stormen. De schade  voor verzekaraars van dit single event  liep in de honderden miljoenen dollar.

Tegelijkertijd groeide in Europa ‘Thomas’ uit tot de grootste stomschade van het jaar, waarbij de schadelast zowel in de UK als in Duitsland boven de 100 miljoen Euro uitkwam.  Daarnaast werd vorige maand Australië getroffen door een serie zware stormen in New South Wales, incl het gebied rond Sidney, in Australië, voor veel schade en disruptie. De Insurance Council of Australia en lokale verzekeraars registreerden minimaal 48,000 claims met $ 250 miljoen aan schade. De economische schade viel nog hoger uit. Aon Benfield’s rapport meldt daarnaast als andere grote calamiteiten zware stormen in Californië, winterweer in de Mid-Atlantic en het Noordoosten van de VS, overstromingen in Peru, Chili, Zimbabwe, Indonesië en Australië, de cycloon Dineo in Mozambique, bosbranden in Australië en een aardbeving in de Filipijnen

Het volledige rapport is te downloaden via de link http://aon.io/2n2RBMR