Young NIVRE ziet levenslicht voor nieuw ingestroomden tot 35 jaar

NIVRE heeft onder de naam ‘Young NIVRE’ een nieuwe commissie in het leven geroepen voor nieuw ingestroomde jongeren in de expertisebranche tot 35 jaar. Het is de bedoeling dat Young NIVRE het NIVRE-bestuur op verschillende gebieden gaat adviseren, waarbij de speerpunten liggen op de reeds ingezette vergrijzing in het register en het wekken van interesse voor het beroep van de schade-expert.  De inmiddels ingestelde Young NIVRE-commissie bestaat uit vier leden uit verschillende productgroepen, te weten voorzitter Didi Redegeld (Cunningham Lindsey Nederland bv), Rutger Fortuin (TVM Verzekeringen N.V.), Frank van der Lugt (DEKRA Experts) en Maarten Schaap (Vanderwal & Joosten BV).

Op de eigen website meldt NIVRE dat de commissie de  eerste weken met name heeft  teruggeblikt: wat doet het NIVRE, waarom doen zij dingen op een bepaalde manier, welke keuzes liggen daaraan ten grondslag en wat moet er veranderen of gebeuren om meer jongeren te enthousiasmeren om voor de re-titel te gaan? Vragen die de commissieleden al brainstormend en onderzoekend beantwoord proberen te krijgen.

De commissie is op dit moment bezig met het uitwerken van de ideeën, die zijn ontstaan tijdens de brainstormsessies. Zo wordt onderzocht of er vraag is naar bijeenkomsten (juist) voor de doelgroep die nog niet wordt uitgenodigd voor evenementen als bijvoorbeeld het Rendez-Vous. Daarnaast is de huidige driejaarstermijn om als kandidaat in het register te worden opgenomen onder de loep genomen. Is er wellicht een tussenoplossing mogelijk of op welke andere manier kan de doelgroep van de commissie in een eerder stadium bij het NIVRE worden betrokken? De komende periode hoopt de commissie meer vorm te geven aan deze ideeën en plannen.

Acties worden vervolgd, maar ideeën, suggesties of tips zijn altijd welkom via secretariaat@nivre.nl. Op de foto de leden van de Young NIVRE-commissie v.l.n.r Rutger Fortuin, Frank van der Lugt, Didi Redegeld en Maarten Schaap.