Wijs Letselschade komt met Wijswijzer: Groeiende misverstanden bij werkgevers bij ongevallen op werk

 “Werkgevers weten nauwelijks hun verantwoordelijkheden na een ongeval van een werknemer op het werk. De werkgever heeft vaak geen idee wat te doen en is bang in een juridisch wespennest te belanden. Die angst en onzekerheid leidt tot verlamming en uiteindelijk veel te laat en verkeerd optreden richting de verzekeringsmaatschappij en de werknemer.” Dit beaamt, Inkie Stoop van Wijs Letselschade, een gespecialiseerd kantoor op het gebied van bedrijfsongevallen.

“Ik kom inderdaad veel gevallen tegen waarbij de werkgevers uit angst voor kosten niet of te traag in actie komen, terwijl in de meeste gevallen de werkgever volledig gedekt is door de verzekering.” Veel onduidelijkheid bestaat volgens haar bij ongevallen met uitzendkrachten, zzp’ers en ongevallen waarbij de werknemer ook zelf schuld lijkt te hebben. “ Door al deze onduidelijkheden komt het vaak voor dat er maanden overheen gaan voordat het bedrijfsongeval op de juiste manier wordt aangepakt.  Dit is kostbare tijd, waardoor de behandeling van een letselschade veel vertraging oploopt.”

Inkie Stoop

 Inkie Stoop: “In onze praktijk, waarin wij een groot aantal bedrijfsongevallen behandelen, zien we dat hierdoor veel mensen, zeker zzp-ers en uitzendkrachten in grote financiële problemen komen. Dit is soms zo erg dat zelfs de huur niet meer kan worden betaald. “

Wijswijzer

Een goede aanpak direct na een bedrijfsongeval, is volgens haar dan ook essentieel voor een goed verloop. Om dit voor werkgevers te verduidelijken heeft Wijs Lertselschade een nieuwe ‘Wijswijzer’ uitgebracht, die een duidelijke uitleg geeft hoe het in de Nederlandse wet geregeld is en welke stappen de werkgever dient te doorlopen. 

De eerste resultaten van deze nieuwe Wijswijzer zijn volgens Inkie Stoop veelbelovend. In zaken waarin de eerste Wijswijzers bedrijven werden verstuurd, is direct melding gedaan bij de verzekeraar.  Er is zowel een hard copy als een online versie beschikbaar van de Wijswijzer bedrijven.

 Wijs wijzer ontvangen of meer informatie? Stuur een mail naar inkiestoop@wijsletselschade.nl of bel 0358878266 of 06-22704068

Voor de online versie van de wijswijzer klik hier: file:///C:/Users/Jan/AppData/Local/Microsoft/Windows/INetCache/Content.Outlook/MZ2R623Z/Wijs%20Wijzer%20-%20Bedrijfsongeval.pdf.