VRT Symposium op 15 mei a.s. in teken van ‘Taxeren is Topsport!’

Het jaarlijkse VRT Symposium vindt dit jaar plaats op woensdagmiddag  15 mei a.s.  van 14.30 uur (ontvangst vanaf 13.45 uur) in het Congres- en sportcentrum Papendal in Arnhem. De jubileumbijeenkomst – de VRT bestaat 15 jaar – heeft dit jaar als titel meegekregen ‘ Taxeren is topsport’.

 In een toelichting stelt de VRT: “Als taxateur ben je onafhankelijk, objectief, heb je kennis van zaken en ben je rechtvaardig. Deze eigenschappen zijn van essentieel belang voor de uitoefening van het vak van taxateur. In de praktijk botsen deze eigenschappen soms en/of loop je als taxateur tegen de grenzen op en is de uitoefening van het vak van taxateur te vergelijken met topsport! 

 Tijdens het symposium gaan de deelnemers met elkaar van gedachten wisselen over deze grenzen en hoe om te gaan met lastige situaties waarin bovenstaande eigenschappen met elkaar in botsing komen.

Lezing Bas Nijhuis

Na de opening door VRT-voorzitter Jorden de Boer is er een lezing van Bas Nijhuis, scheidsrecht betaald voetbal.  “Ook de scheidsrechter staat, net als de taxateur, tussen twee partijen en dient tijdens de wedstrijd zijn onafhankelijkheid te bewaren, de situatie objectief te beoordelen en een rechtvaardige beslissing te nemen. Maar, hoe doe je dat?  

Bas Nijhuis start het VRT-symposium met een lezing waarin hij uitlegt hoe hij met deze zaken om gaat. Hoe lastig is het vak van scheidsrechter eigenlijk? Hoe ga je met lastige situaties om en word je een scheidsrechter op topniveau?

Bas Nijhuis zal in zijn lezing parallellen trekken met andere beroepsgroepen.  Zijn ervaringen als scheidsrechter kan hij ook goed gebruiken in zijn rol als ondernemer. Bas is in het bezit van twee bakkerijen. Maar ook voor zijn tijd als scheidsrechter was hij al ondernemer, toen in zijn eigen slagerij. Ook aan deze rol zal hij tijdens zijn lezing aandacht besteden. 

 Aansluitend vindt onder leiding van Dick van den Broek Humphreij, die onder meer in zijn loopbaan actief is geweest in de advocatuur, de transportsector en in de verzekeringsbranche. over lastige situaties in het vak en hoe we daarmee om gaan. Aan de hand van stellingen zullen de aanwezigen met elkaar over diverse praktijksituaties discussiëren.

Omdat de Stichting VRT dit jaar haar derde lustrum viert wordt iedereen uitgenodigd om na afloop van deze middag niet alleen na te praten tijdens de borrel, maar ook deel te nemen aan een barbecue. Tijdens de barbecue kan deelgenomen worden aan een mini-game Pitch en Putt hole 18 om de dag sportief af te sluiten.