Voorzitter Hans de Hoog: Nóg krachtiger werk maken van merkrelevantie NIVRE

NIVRE wil dit jaar nóg krachtiger werk maken van de merkrelevantie van zowel de organisatie als de ingeschrevene in het NIVRE-Register voor  de markt: beroepsgroep, opdrachtgevers en eindklanten. Dat maakte NIVRE-voorzitter Hans de Hoog bekend in een video-nieuwjaarsboodschap op de website www.nivre.nl.  Daarin geeft hij aan dat de organisatie samen met de ingeschreven wil kijken om de relevantie van de beroepsgroep naar buiten toe nog beter en duidelijker in beeld te brengen. 

De Hoog kondigt aan dat dat NIVRE de eerste plannen wil presenteren tijdens het Rendez Vous’d’Expertise in april  en de volgende stappen voor de zomer  bekend wil maken. “Aan het eind van jaar  willen we onze krachtige merkboodschap definitief hebben staan”, aldus De Hoog, volgens wie het NIVRE in de afgelopen door haar e inspanningen op het gebied van opleidingen, verhogen en borgen van de vakkennis ongelooflijk veel heeft bereikt voor zowel de beroepsgroep als de opdrachtgevers binnen en buiten de verzekeringsbranche.   “Er staat inmiddels een merk dat zijn weerga niet kent.”

In de videoboodschap geeft de NIVRE-voorzitter verder aan dat er het komende jaar in de verzekerings- en schaderegelingsmarkt veel staat te gebeuren. “We zien om ons heen dat het werk complexer wordt, mede doordat het simpeler schaderegelingswerk op andere manieren wordt opgelost zonder dat er fysieke expertise of zelfs tele-expertise aan te pas komt.  Opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat het werk in kortere tijd wordt afgewikkeld, en stellen meer eisen aan de kwaliteit van expertises. Voor de goede orde, zij mogen die eisen stellen maar dat legt druk op de uitvoering van het werk, op de organisatie en vooral de individuele experts”.

“Bovendien verandert het expertisekorps ook qua samenstelling waardoor steeds meer (complexer) werk op dezelfde schouders komt te liggen.  Mede door mondiger consumenten, social media en pers komen we als experts in een ander krachtenveld terecht dan een aantal jaren geleden en dat zijn allemaal veranderingen waarmee wij als beroepsroep én NIVRE-organisatie mee te maken krijgen.”

Kijk hier voor de volledige videoboodschap: