VHD: 42% meer meldingen van wintersporters uit Oost-Europa

Naast de vele Nederlanders die deze winter afreizen naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië voor een weekje sneeuwplezier, reizen ook steeds meer wintersporters  naar Oost-Europa om daar te skiën of te snowboarden, meldt alarmcentrale VHD.

“Afgelopen jaren zien we op de alarmcentrale zowel automeldingen als reismeldingen vanuit Oost-Europa toenemen. Van 2017 op 2018 was er een stijging te zien van 42% (zowel reis- als automeldingen). Ook dit jaar verwachten we weer een toename van het aantal meldingen uit Oost-Europa”, aldus de VHD.

Goedkoop alternatief
Wintersportlanden in Oost-Europa zijn een goedkoop alternatief voor de steeds duurder wordende wintersportlanden zoals Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Zo vind je volgens vakantiehuizen-zoekmachine HomeToGo het goedkoopste colaatje niet in Oostenrijk, maar in Bulgarije. “Als wintersporter kun je met een gerust hart afreizen naar Oost-Europa. Onze hulpverleners spreken vele verschillende talen. Dus mocht jou iets overkomen dan kunnen zij helpen met de hulpverlening in alle landen en in allerlei talen. De medische voorzieningen in die landen zijn wellicht minder luxe, in de basis is het goed geregeld. De hulpverleners op de alarmcentrale weten hoe zij de onfortuinlijke wintersporter op de best mogelijke wijze kunnen voorzien van medische zorg.”