Verzekerde schade Ciara geraamd tussen 1,1 en 1,9 miljard euro

De beide Catastrophe risk modeling-bureaus AIR Worldwide en RMS raamt de schade voor de verzekeringssector als gevolg van de recente winterstorm Ciara/Sabine in Europa op een bedrag tussen de 1,1 en 1,9 miljard euro. Het overgrote deel van de schade deed zich voor in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ciara richtte daarnaast ook schade aan in Nederland, België, Tsjechië, Slovenië, Zweden en andere Europese landen.

Behalve aanzienlijke schade veroorzaakte Ciara overstromingen in het Verenigd Koninkrijk, zowel aan de kust als in het binnenland, veel omgewaaide bomen en elektriciteitsleidingen, waardoor 675.000 woningen zonder stroom kamen te zitten. In geheel Europa ondervonden bijna 500.000 huishoudens hinder van stoomuitval. Ook werden in de UK, Duitsland, België en Nederland honderden vlucht gecanceld, werden de havens van Dover en Calais gesloten en werd in Duitsland zelfs het treinverkeer stil gelegd.

Zoals vorige week reeds werd gemeld heeft in Nederland het Verbond van Verzekeraars de schade vandoor Ciara geraamd op 150 miljoen euro.