Veel schademeldingen aan huizen na windhoos Leersum: MainPlus Schadeherstel: “Woningen zo snel mogelijk repareren”

De meldkamer van MainPlus Schadeherstel, die de schades afhandelt voor de grote Nederlandse verzekeraars en volmachten, ontvangt veel schademeldingen vanuit Leersum. De gemeente op de Utrechtse Heuvelrug werd gisteravond getroffen door een windhoos die een ravage aanrichtte. Veel woningen werden beschadigd door de zware wind en extreme regenval.  

Gisteravond al kwamen de eerste schademeldingen binnen in de meldkamer van MainPlus Schadeherstel in Rijswijk. Schadeherstellers in de regio Utrecht, die werken voor MainPlus Schadeherstel, zijn direct aan het werk gegaan. Om tien uur vanochtend stond de teller op zeven grotere schadegevallen. De verwachting is dat dit aantal vandaag en komende dagen snel zal oplopen.  

Prioriteit
“De meeste meldingen zullen de komende dagen en na het weekeinde binnenkomen. De ernstige gevallen worden nu met prioriteit opgepakt”, zegt Gerard van Engelenburg, commercieel directeur MainPlus Schadeherstel. “Daken zijn eraf gevlogen, dakpannen. Veel bomen zijn omgewaaid. En er is veel schade ontstaan door de extreme regenval op diverse plekken in het land. Het noodweer was heel lokaal en heel extreem. De hemelwaterafvoeren van de woningen zijn niet altijd bestand tegen dit soort extreme regenval waarbij in korte tijd heel veel water naar beneden komt.”  

MainPlus Schadeherstel voorziet dat Nederland vaker met dit fenomeen te maken gaat krijgen. “We zien steeds vaker dat de hoeveelheid water die naar beneden komt, te veel is voor het bestaande systeem van hemelwaterafvoer. Regenpijpen en dakgoten kunnen het niet meer aan. We zullen steeds meer van dit soort waterschades zien ontstaan.”