Vanderwal & Joosten start traineeprogramma met drietal jongeren

Expertisebureau Vanderwal & Joosten gaat zich nadrukkelijker inzetten op verjonging van het expertisekorps. Daarbij richt het zich primair op 25- tot 35-jarige kandidaten die momenteel buiten de expertisebranche werkzaam zijn en die vervolgens intern worden opgeleid tot volwaardig schade-expert. Binnenkort start ‘VWJ’ met zijn  traineeprogramma met drie kandidaten, waarvan er inmiddels twee zijn aangesteld: de 32-jarige Yvette Schaeffer-Pelger en de 27-jarige Christian Ghijsels. Met een derde kandidaat wordt momenteel gesproken.

 Na haar middelbare school Chemie op de Hogeschool Leiden is Yvette Schaeffer-Pelger begonnen met haar opleiding. Na de studie werkte zij een aantal maanden bij het toenmalige Centocor (Jansen) als pharma-fabriekswerker, om daarna bij Ashland aan de slag te gaan als R&D laborant voor papier-chemicaliën en fabrieks-ondersteuning. Door de jaren heen kwam zij steeds meer in aanraking met de fabriek om het productie/reactie proces te verbeteren. Ashland verkocht de ‘water en papier’- tak, en werd Solenis. Vanwege deze verandering in bedrijf was het noodzakelijk voor Yvette om de RiskSafetyAssessment-cursus te volgen. Het is door deze cursus dat zij zich meer wilde verdiepen in analyse van schade en de voorkoming van dergelijke situaties. Vanuit deze achtergrond en interesse is zij thans aan de slag gegaan binnen VWJ. Yvette gaat werken vanuit kantoor Rotterdam.

 Christian Ghijsels was werkzaam bij MS Amlin Rotterdam als schadebehandelaar op de afdelingen P&I en Cargo.  Daarvoor heeft hij de Master Maritime and Transport Law afgerond aan de Erasmus Universiteit en heeft een periode werktuigbouwkunde in Delft gestudeerd. Christian werkt vanuit kantoor Schiphol.