Vanderwal & Joosten breidt dienstverlening uit met bedrijfsschades

Het gespecialiseerde technische expertisebureau Vanderwal & Joosten heeft in de 26 jaar van haar bestaan niet alleen de omzet en het aantal medewerkers gestaag zien groeien, maar heeft in de loop der jaren ook haar werkgebied en dienstverlening uitgebreid. Behalve met technische schades (o.a. CAR/machinebreuk) verricht het bureau inmiddels ook expertisewerkzaamheden op het gebied van Property, aansprakelijkheid en bedrijfsschades.

Voor bedrijfsschades werd tot dusver exclusief samengewerkt met Joling Koestering, het gespecialiseerde bureau van de ervaren bedrijfsschade-experts Jan Joling en Ger Koestering. Sinds kort heeft Vanderwal & Joling ook een bedrijfsschade-expert in huis in de persoon van  Robert van Weel, die momenteel nog zelfstandige is en sinds vijf jaar nauw samenwerkt met Joling Koestering. Van Weel houdt inmiddels kantoor op de VWJ-vestiging in Amsterdam/Schiphol waardoor hij onder meer beter  beschikbaar is voor overleg met VWJ-experts over lopende schades. Het is de intentie dat hij op termijn in dienst treedt bij Vanderwal & Joosten.

“We hebben hiertoe onder meer besloten op verzoek van meerdere opdrachtgevers, die  de voorkeur hebben aangegeven voor alle discipline sonde réén dak”, licht directeur Gerrit Taal de uitbreiding toe. “Daarnaast zien wij het aantal bedrijfsschades de laatste tijd fors toenemen. Hadden vroeger (technische) schades  af en toe een bedrijfsschadecomponent, vandaag de dag is dat schering en inslag. Dat is mede het gevolg van het feit dat bedrijven steeds afhankelijker worden van hun toeleveranciers binnen de keten.”

Vanderwal & Joosten telt momenteel 40 medewerkers, onder wie 30 schade-experts, verdeeld over de vestigingen in Amsterdam/Schiphol, Rotterdam, Utrecht en het onlangs geopende kantoor in Eindhoven.