Van Ameyde Marine breidt activiteiten in Singapore uit met schadeonderzoeks- en adviesdiensten

Van Ameyde Marine, de in Nederland gevestigde maritieme onderzoeks-, advies- en schadepreventiegroep, breidt haar activiteiten in Singapore uit om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een reeks verzekeringsgerelateerde diensten in de regio Azië-Pacific. Van Ameyde Seasia, dat nu volledig in handen is van de groep om het Singaporese netwerk van maritieme scheepsverzekeraars te ondersteunen bij het schadebeheer, breidt zijn interne capaciteit uit om aan de grotere marktvraag te voldoen.

Naast de reeds bestaande diensten zal Van Ameyde Seasia haar aanbod nu uitbreiden met P&I-inspecties en (schade)expertises, conditie-/geschiktheids- en OVID-inspecties, casco- en machinebreuk, ladinginspecties, schadepreventie, onderzoek naar ongevallen op zee, getuigen-deskundigenwerk, nieuwbouwinspecties en inspecties in verband met de wet- en regelgeving.De investering, die reeds heeft geleid tot de verhuizing naar nieuwe kantoren in Singapore’s Central Business District en de aanstelling van een team van in-house ervaren maritieme experts, is deels te danken aan het geografische belang van Singapore voor de maritieme, offshore en energiemarkten.

Walter Dekkers, Managing Director Van Ameyde Marine, licht toe: “De meeste P&I Clubs en maritieme verzekeraars hebben al een vestiging in Singapore en deze stap brengt ons dichter bij onze internationale klanten. Wij hebben in Van Ameyde Seasia geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de regio en onze klanten kunnen profiteren van dezelfde kwaliteit van (schade)expertise – en andere maritieme diensten”.

Van Ameyde Seasia Managing Director Olof Koning, een Scheepswerktuigkundig ingeneur die onlangs van een concurrerend bedrijf naar het bedrijf is overgestapt, vult aan: “Singapore blijft een zeer belangrijk maritiem knooppunt, maar dat geldt ook voor de bredere Asia Pacific-regio. Met een uitgebreid team en service vanuit Singapore kunnen we onze klanten in de hele regio beter van dienst zijn.”

Met de toevoeging van het nieuwe team in Singapore heeft Van Ameyde Marine nu meer dan 100 in-house surveyors die wereldwijd actief zijn. Olof Koning zal leiding geven aan een nieuw directieteam van Van Ameyde Seasia, bestaande uit Shipping Director Capt. Sanjay Varma en Capt. Rutger Bierman, die is benoemd tot Director, Offshore & Energy.

De ontwikkeling in Singapore maakt deel uit van de bredere strategie van Van Ameyde Marine om wereldwijd meer bekendheid te geven aan de onderneming, haar diensten en merken, waarvan er twee – Van Ameyde Krogius en Van Ameyde McAuslands – respectievelijk 150 en 135 jaar actief zijn.

“We breiden uit in lijn met de marktvraag en zullen nu onze strategie verder ontwikkelen om de aanwezigheid van Van Ameyde Marine in andere belangrijke maritieme en offshore hubs over de hele wereld te vergroten, in lijn met de eisen van onze klanten”, aldus Dekkers.

Bij de foto: Olof Koning (midden) geeft leiding aan een nieuw directieteam van Van Ameyde Seasia, bestaande uit Shipping Director Capt. Sanjay Varma (rechts) en Capt. Rutger Bierman (links), benoemd tot Director, Offshore & Energy.