Vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven blijft actief binnen FOCWA Specialisten

 

De Vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven heeft op haar laatste bestuursvergadering besloten om voorlopig actief te blijven als zelfstandige vakgroep binnen de Vereniging FOCWA Specialisten. . Met deze beslissing onderstreept FOCWA dat Caravan en Camper Servicebedrijven een op zichzelf staand specialisme is, dat daarbij ook vraagt om een specialistische belangenbehartiging binnen de branche, inclusief de daarbij behorende strenge eisen aan kwaliteit, vakmanschap en opleiding. Dit zegt de vereniging die de afgelopen periode intensieve en oriënterende gesprekken voerde met zowel BOVAG als FOCWA Schadeherstel om te onderzoeken waar de belangen van haar leden optimaal behartigd kunnen worden.

De Vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven startte anderhalf jaar geleden met haar zoektocht naar een aansluiting bij een grotere koepelorganisatie om haar (ca.  200) leden een goede en onderscheidende dienstverlening te kunnen blijven bieden. De afgelopen periode voerden ze intensieve en oriënterende gesprekken met zowel BOVAG als FOCWA Schadeherstel om te onderzoeken waar de belangen van haar leden optimaal behartigd kunnen worden.

Cor van Eijk, voorzitter Vakgroep FOCWA CCS:”Het bestuur van FOCWA Specialisten is ervan overtuigd dat deze beslissing in het belang van onze leden is. Op vlak van technische en juridische informatie, lobby en belangenbehartiging voelen we ons bijzonder geruggesteund binnen de Vereniging FOCWA Specialisten.” Op heel korte termijn zal de Vakgroep een nieuw opleidingsaanbod kunnen aanbieden wat gericht is op specifiek schadeherstel, onderhoud, keuringen en reparaties van caravans en campers in samenwerking met VOC. De aanmeldingsdata worden hiervoor binnenkort bekend gemaakt zodat er nog komend najaar kan worden deelgenomen aan diverse opleidingen en/of vakbekwaamheidstoetsen.

 FOCWA Schadeherstel heeft in de afgelopen periode opnieuw een positieve invulling gegeven aan het vakmanschap waar ze al meer dan 80 jaar voor staat. Samen met hen wil de Vakgroep CCS op deze weg verdergaan met kennis en knowhow die het vakmanschap ten goede komt. Cor van Eijk: “Het is ons plan om de samenwerking met FOCWA Schadeherstel behoorlijk te versterken. Samen met FOCWA Schadeherstel gaan we modules inrichten in de inmiddels welbekende  “FOCWA Standaard”, specifiek voor schadeherstel aan kampeerauto’s en caravans.”

 
Ook voor de FOCWA-garantie wordt er momenteel onderzocht of Caravan en Camper Servicebedrijven kunnen participeren in het nieuwe FOCWA Automotive Garantiefonds. Nog meer zekerheid dus voor de klanten en opdrachtgevers.

bron Focwa