Vacature Stichting Salvage: directeur

Stichting Salvage Stichting Salvage verleent landelijk eerste hulp en opvang na calamiteiten zoals brand, storm en waterschade, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Onze dienstverlening richt zich zowel op de particuliere als op de zakelijke markt. We spannen ons in om de vaak chaotische situatie direct na een brand zo veel mogelijk te stabiliseren. Naast zorg en steun voor gedupeerden, helpen we met de maatregelen die moeten worden genomen om verdere schade te voorkomen. We werken daarbij samen met een groot aantal professionele partijen. De activiteiten vinden plaats namens de gezamenlijke verzekeraars, verenigd in het Verbond van Verzekeraars.

Stichting Salvage is op zoek naar een nieuwe directeur in verband met de aankomende pensionering van de huidige directeur. Wij zijn op zoek naar een boegbeeld voor de Stichting, een innovator die goed zicht heeft op ontwikkelingen bij verzekeraars en gelieerde partners evenals in de veiligheidsregio’s en die dit weet te vertalen naar concrete activiteiten. Naast kennis van het schadedomein, zijn bestuurlijke sensitiviteit en het denken vanuit de verbinding om samen met de andere spelers tot een optimaal resultaat te komen van zeer groot belang. In een schakerend landschap van belangen en ontwikkelingen ben je een echte netwerker met oog voor de relevantie en de rol voor de Stichting.

Jouw rol

Wil jij jouw kennis, ervaring en netwerk binnen de verzekeringsbranche inzetten om de hoge standaard van en tevredenheid over de dienstverlening namens verzekeraars, te continueren en uit te bouwen? Wij zoeken een betrokken en ondernemende directeur, die Stichting Salvage vertegenwoordigt in het dynamische en complexe speelveld van overheidsorganen, dienst- en hulpverleners, expertiseorganisaties en verzekeraars.

Je bent hét gezicht van Stichting Salvage en stuurt op ondernemende wijze dit dynamische speelveld aan. Je inspireert het team om -pro actief- in te spelen op de ontwikkelingen en samen met de netwerkspelers tot een optimale dienstverlening te komen, waarbij de regierol goed blijft belegd bij de Stichting.

Je belangrijkste werkzaamheden:

• Aansturing en dagelijkse leiding van de Stichting Salvage, waaronder HR, financieel en facilitair management, ICT, in afstemming met het bestuur;

• Realisatie van de doelstellingen, kwalitatief en kwantitatief; • Bijdragen aan de strategie van Stichting Salvage d.m.v. verdere beleids- en propositie ontwikkeling;

• Borging van de hoge kwaliteit van de activiteiten en hierdoor de positie van de Stichting verder te verstevigen;

• Stakeholdermanagement door actief de samenwerking te zoeken met Verzekeraars Brancheorganisaties, waaronder het Verbond van Verzekeraars, VNAB en NIVRE, alsmede partners binnen de Veiligheidsregio’s om te komen tot een optimale dienstverlening;

• Via bezoeken, inleidingen, persinterviews en schriftelijke communicatie zichtbaar maken welke toegevoegde waarde de Stichting levert in de schademarkt. Daarnaast werk je deels ook mee op de “werkvloer” waaronder het vervullen van de piket diensten, het bieden van ondersteuning op locatie bij zeer grote calamiteiten en het ondersteunen van het team bij de reguliere taken daar waar dat nodig is.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een boegbeeld voor de Stichting, een innovator met bestuurlijke sensitiviteit die denkt vanuit verbinding en win-win situaties. In een schakerend landschap van belangen zoek je naar een optimum. Vanuit een natuurlijke rol pak je de regie. Je bent een netwerker pur sang en in staat om zowel vanuit de gedupeerde als vanuit verzekeraarsperspectief de rol in te vullen. Verder herken je je in onderstaande kenmerken:

• Je bent uitstekend bekend in de wereld van schadeverzekeringen; • Je beschikt over een prima functioneel netwerk en beweegt je daarbinnen gemakkelijk;

• Je hebt bestuurlijke ervaring, bent communicatief sterk en sensitief; • Je neemt graag het voortouw bij belangrijke uitdagingen en weet die in samenwerking tot uitvoering te (laten) brengen;

• Je bent marktgericht met gevoel voor (technische) innovatie; • Je bent academisch gevormd.

Het betreft een fulltime functie.

Ten aanzien van honorering en overige arbeidsvoorwaarden volgen wij de Arbeidsvoorwaardenregeling van het Verbond van Verzekeraars. Je rapporteert aan de voorzitter van de Stichting en legt verantwoording af aan het Stichtingsbestuur.

Waar ga je werken

De organisatie Salvage bestaat uit een team van 7 professionals. Dit team is de kern binnen de totale netwerkorganisatie van een alarmcentrale, 140 coördinatoren en hun werkgevers en een 20-tal schadestopbedrijven. De netwerkorganisatie is landelijk werkzaam voor gedupeerden in geval van een calamiteit als er sprake is van persoonlijk leed en/of materiële schade door brand-, storm- en/of waterschade. Het kantoor is in Apeldoorn gevestigd.

Solliciteer op deze vacature! Enthousiast geworden? Stuur je motivatie met CV aan Richard Oets (voorzitter bestuur Stichting Salvage), via roets@stichtingsalvage.nl. Reageren kan tot 1 november 2018. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Achtergrondinformatie Stichting Salvage De Stichting is opgericht in 1986 door de toenmalige Vereniging van Brandassuradeuren in Nederland. Deze vereniging is later opgegaan in het Verbond van Verzekeraars. De meeste verzekeraars die in Nederland verzekeringen verkopen, zijn lid van het Verbond en verbinden zich daardoor aan de gezamenlijke afspraken die met Stichting Salvage gemaakt zijn.

Stichting Salvage heeft een landelijk netwerk van ongeveer 140 Salvagecoördinatoren die 24 uur per dag, 7 dagen in de week in een piketrooster beschikbaar zijn voor een oproep. Daardoor is hulpverlening binnen een uur na oproep door de brandweer gegarandeerd. De Stichting heeft geen Salvagecoördinatoren in dienst. Salvagecoördinatoren zijn ervaren brandschade experts die door de stichting zijn opgeleid en gedurende enkele weken per jaar oproepbaar zijn als Salvagecoördinator. De brandschade experts waar Stichting Salvage gebruik van maakt, werken bij expertiseorganisaties