Unigarant krijgt als eerste WA-verzekeraar het nieuwe Nationaal Keurmerk Letselschade

Unigarant heeft als eerste WA-verzekeraar het Nationaal Keurmerk Letselschade ontvangen. Het bedrijf  doorstond  glansrijk de bijbehorende audit en scoort met name hoog op de driehoek klant, doorlooptijd en schadelast. Het Nationaal Keurmerk Letselschade staat voor verdere professionalisering van de letselschadebranche

  Met het keurmerk wordt de kwaliteit van dienstverlening herkenbaar voor benadeelden van letselschade. Door te kiezen voor een dienstverlener met het keurmerk zijn benadeelden verzekerd van hoogwaardige en klantgerichte dienstverlening.

  Henriëtte Visser, Teammanager Letselschade bij Unigarant, is trots op de resultaten van de audit en het behalen van het keurmerk:   “Vakmanschap is meesterschap, dat geldt voor Team Personenschade waar inzet, een plezierige samenwerking en kwaliteit zijn bekroond met het N.K.L. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de doorontwikkeling van onze mensen. Dat betaalt zich uit in een rapport vol fantastische feedback. Wat er echt uitspringt? Dat we zo goed scoren op teamspirit en werkplezier!”

  Bij Unigarant zijn er in 2020 zo’n 4.300 letselschadezaken ontvangen. Het is een specifieke tak van sport, waarin niet alleen geld, maar vooral ook aandacht, zorg, doorlooptijd en empathie grote invloed op het verloop en de uitkomst van de zaak hebben. Daarom investeert Unigarant doorlopend in de doorontwikkeling van medewerkers en haar dienstverlening.   

Uitgebreide audit

In de twee dagen durende audit, uitgevoerd door Q-consult Insurance, is Unigarant getoetst op de resultaatgebieden klant, medewerker en management en op de organisatiegebieden praktijkvoering, communicatie, deskundigheid en beleid.  Unigarant toont in deze audit aan een prima balans te hebben tussen een goede werksfeer, aandacht voor ontwikkeling van mensen en het boeken van mooie resultaten. Zowel op klanttevredenheid als op de letselschadestatistiek scoort Unigarant hoger dan gemiddeld.   

Marcel Spronk, Manager Schade:  Letselschade is een vak waar je in moet groeien. Daarom hebben we ervoor gekozen om vanuit het thema Rust en Regie schadebehandelaars van materiele schadeteams door te laten stromen en op te leiden. Onder begeleiding van ervaren collega’s leren ze de finesses van het vak. Het heeft gezorgd voor een divers team, waarin het fundament en de toekomst van Unigarant vertegenwoordigd zijn.”     
Henriette Visser

Marcel Spronk