Uber schorst tests met zelfrijdende auto’s na crash  op

Een zelfrijdende auto van Uber is gecrasht in Arizona.  Na de crash heeft Uber alle zelfrijdende auto’s in de Verenigde Staten direct van de weg gehaald. Het betreft behalve in Arizona ook pilots met zelfrijdende auto’s in Pittsburgh en San Francisco, meldt persbureau Reuters.
De gecrashte auto was een Volvo SUV, die tijdens het ongeluk geheel zelf reed.  Het ongeluk gebeurde volgens de politie toen het voertuig geen voorrang gaf aan een bestuurder van een andere auto die op de weg keerde. Er zat een persoon achter het stuurwiel, maar volgens de politie was het niet zeker of de persoon ook daadwerkelijk het voertuig bestuurde. In ieder geval stelt Uber dat er geen andere passagiers in de auto waren tijdens het ongeluk en dat er ook geen gewonden zijn gevallen.Na het ongeluk zijn alle tests met de zelfrijdende auto’s van Uber stop gezet. Het is niet duidelijk wanneer Uber de tests weer zal hervatten.

Het is niet het eerste ongeval met een zelfrijdende auto. Vorig jaar overleed een berijder van een Tesla als gevolg van een ongeval met een vrachtwagen en was er in Californië een aanrijding met een bus.