Trotse nieuwe NIVRE-voorzitter presenteert zich via LinkedIn-filmpje: Samen vak van schade-expert naar nog hoger plan brengen

 

De onlangs voor een periode van drie jaar benoemde NIVRE-voorzitter Hans de Hoog heeft zich in een LinkedIn-filmpje gepresenteerd naar zowel de in het NIVRE-Register ingeschrevenen als naar de relaties buiten de expertisebranche. In deze aflevering van NIVRE-TV zegt hij trots te zijn op zijn vak als schade-expert en op zijn benoeming als voorzitter en geeft hij een vooruitblik op waar hij samen met bestuur en ingeschrevenen naar toe wil met het NIVRE.

“NIVRE is een club waar alles draait om kennis, ervaring, skills en eigenlijk alles wat nodig is om het vak schade-expert goed uit te kunnen oefenen. Daar zijn we de afgelopen jaren heel ver mee gekomen, mede door middel van een hele professionele organisatie die wordt gedragen door vele branches en branchebesturen en de commissies die daarbij horen en een prachtig tucht- en klachtrechtsysteem. Volgens mij dat loopt dat allermaal goed en er is de afgelopen jaren ongelooflijk veel gebeurd, mede door mijn voorgangers en alle anderen binnen het NIVRE die zich daarmee in het verleden hebben bemoeid. Al blijft er natuurlijk altijd ruimte voor verbetering”, aldus De Hoog.

Wat kunnen ingeschrevenen en stakeholders binnen de verzekerings- en schaderegelingsmarkt de komende jaren van het NIVRE verwachten? De kersversie NIVRE-voorzitter: “In de eerste plaats zullen we bestendigen wat we de afgelopen jaren allemaal hebben gedaan, maar daarnaast zullen we ook kijken naar andere zaken die ons bezighouden voor de toekomst. Kennis ontwikkelen en borgen, de belangrijke ontmoetfunctie binnen onze organisatie en het verbinden, zowel onderling binnen het NIVRE als naar de markt toe, en de kennis die we in de loop der jaren hebben opgebouwd op enige manier met elkaar te delen: op een manier waarbij we allemaal baat hebben, onze opdrachtgevers incluis.”

De Hoog wees daarnaast op het belang van het ‘merk NIVRE’ en het aanzien van het vak van schade-expert. “Dat willen we versterken, op een hoger plan brengen. Ook op dat vlak is er de afgelopen jaren ongelooflijk veel gebeurd, maar toch zie ik daar nog wel ruimte voor verbetering.  “Dat kunnen we alleen samen realiseren: bestuur, kamerbureaus en alle ingeschreven Register-Experts, maar wel met een belangrijke faciliterende rol voor het NIVRE. Bijvoorbeeld door de contacten die we al hebben met overheden, verzekeraars, makelaars, volmachtbedrijven en hun brancheorganisaties verder te verbeteren en te versterken.”

Hij vervolgt: “Ook daarin maken we al flinke stappen, maar ik geloof dat daar het antwoord ligt voor een nog mooiere toekomst. Door nog dichter op onze partners zitten, de bedrijven waarmee wij nu eenmaal nauw samenwerken en ook een beetje ons bestaansrecht aan ontlenen en ervoor zorgen dat we zo verbonden zijn met elkaar dat we als NIVRE en Register-Experts een onvermijdelijke factor zijn in de toekomst van de verzekeringsindustrie en alles daarbuiten wat met schade en waarde te maken heeft. Dat is het doel wat ik me stel. Met alle Register-Experts, bestuurders, commissies en kantoororganisatie. Ik ben ervan overtuigd dat we met dezelfde of met nog meer inspanningen dan we de afgelopen jaren hebben gedaan er met elkaar in zullen slagen dit vak naar een hoger plan te brengen dan tot dusver al is gelukt.  Ik nodig iedereen dan ook samen met ons de schouders eronder te zetten.”

Kijk hier voor het volledige filmpje:  https://youtu.be/kW-nU8Wl8cQ