Trition introduceert mobiele droger op basis vernieuwde condenstechniek

 

Trition, specialist op het gebied van lekdetectie, bouwkundig onderzoek en advies, droogtechniek en klimaatbeheersing, heeft voor de waterschademarkt in samenwerking met één van de grootste fabrikanten van droogapparatuur in Europa, een mobiele droger ontwikkeld die werkt op basis van condenstechniek. Deze droger wordt door Trition onder eigen label in Nederland geïntroduceerd. “Gezien de omgevingscondities waarin de droger het vaakst wordt ingezet (woningen, kantoren) is  het belangrijk de overlast tot een minimum te beperken. Juist daaraan hebben we met de ontwikkeling van deze nieuwe droger veel aandacht besteedt”, benadrukt Trition- directeur Marcel van Engelen. “We zijn  ervan overtuigd dat met de introductie van deze droogapparatuur  tegemoet wordt gekomen aan de wens van onze opdrachtgevers om de dienstverlening na een waterschade verder te professionaliseren en de kwaliteit ervan te verhogen.”.

Trition maakt gebruik van een condensdroger die voorzien is van een zogeheten IR-verwarmingselement in de proceslucht. “Alleen al deze combinatie is uniek en biedt direct voordelen: laag energieverbruik in combinatie met hoge luchtopbrengst en het IR-verwarmingselement zorgt ervoor dat de droger in een koude omgeving (denk aan herfst/winter) toch een hoge droogcapaciteit heeft. Het IR-element kan desgewenst worden uitgeschakeld (bespaart energie!) waardoor de droger in elk seizoen optimaal kan worden ingezet. Daarbij is de droger voorzien van een sterkere radiaalventilator waardoor het mogelijk is om, o.a. met behulp van slangen, de droging verder te optimaliseren”, aldus Van Engelen.

In samenwerking met de fabrikant heeft Trition o.a. de afvoer van het condenswater door deze droger verder geoptimaliseerd waardoor de droger beter presteert. Hierdoor wordt volgens Van Engelen tegemoet gekomen aan de wens van gedupeerde/verzekerde om de overlast van de droogapparatuur tot een minimum te beperken (minder apparatuur nodig en kortere droogtijden) en voor de verzekeraar zijn de voordelen dat er kostenreductie wordt bereikt (sneller resultaat) en draagt bij tot een hogere klanttevredenheid! “Hiermee beschikken we als Trition over een droger waarmee technisch gezien een voorsprong ontstaat ten opzichte van de bestaande droogapparatuur.”