Trition als deskundige in TV-programma Radar


I
In het TV-programma Radar is afgelopen maandag 4 februari jl. aandacht besteed aan Lekdetectie. Aanleiding vormde de vele klachten die het consumentenprogramma heeft ontvangen over de werkwijze van de Lekdetectiecentrale. Aan het programma werd  meegewerkt door Trition, het 55 medewerkers tellende bedrijfsonderdeel binnen de Dolmans Groep dat zich bezighoudt met in het opsporen, beperken en voorkomen van water-, vocht- en klimaatgerelateerde problemen.

In de uitzending worden de specialisten van de afdelingen Lekdetectie en Bouwkundig Onderzoek van Trition ingeschakeld om in een pand een lekdetectie te detecteren nadat een door de Lekdetectiecentrale ingeschakeld bedrijf daarin niet is geslaagd, maar wel een oorzaak aanwijst om een rekening te kunnen sturen. De beide Trition-medewerkers laten in de uitzending met behulp van verschillende detectiemogelijkheden zien hoe een lekdetectie wel professioneel moet worden aangepakt.

Wilco Machielsen en Rick Hilbrand (gezeten achteraan op de tijdens de TV-uitzending gemaakte foto) traceren de oorzaak van de bouwkundige lekkage wel. Ook directeur Marcel van Engelen komt in het programma aan het woord en geeft desgevraagd deskundig oordeel over de opgenomen werkwijze van de Lekdetectiecentrale    Een mooie casus waarin we hebben laten zien dat Trition bij een lekkage kan opschalen naar een bouwkundig onderzoek waardoor de oorzaak van de lekkage kon worden vastgesteld. Het hebben van twee disciplines in één huis heeft dan ook een groot voordeel”, aldus Van Engelen op LinkedIn.