Techsave opent servicecenter voor smartphones & laptops met vochtschade

Het in Denemarken gevestigde technologiebedrijf Techsave opent op 17 juni in Dordrecht het naar eigen zeggen allereerste multi-brand service center voor het repareren van vochtschade aan smartphones en laptops.

“Techsave heeft een revolutionair gecontroleerde, gepatenteerde en gecertificeerde vloeistofreinigingsmachine ontwikkeld. Meer dan 80% van de smartphones en laptops met vloeistofschade kunnen hiermee succesvol, efficiënt en milieuneutraal worden behandeld. Tot op heden werden toestellen met vloeistofschade vrijwel altijd vernietigd. Ook op het gebied van milieubesparing heeft de komst van deze nieuwe machine een groot positief effect. Eén laptop die wordt gereinigd en hierdoor niet hoeft te worden vervangen, bespaart 386 KG CO2-uitstoot. Dat staat gelijk aan 11 dagen energieverbruik in een gemiddeld huishouden of 15 dagen non-stop autorijden. Een uitstekende oplossing voor verzekeraars.”, aldus Techsave

.De Techsave technologie wordt al door verschillende partners in heel Europa gebruikt. Vanaf 17 juni wordt dat anders, reparateurs en verzekeraars in de Benelux kunnen elk soort door vocht beschadigde smartphone of laptop laten reinigen bij het servicecenter in Dordrecht. Techsave gaat dus verder daar waar reparateurs, het toestel niet meer herstellen of waar verzekeraars vochtschade in hun verzekeringsvoorwaarden uitsluiten.]

‘’We zijn verheugd om ons eerste multi-brand Techsave-servicecenter in de Benelux te openen en onze aanwezigheid op het gebied van reparatie technologie te introduceren’’, aAldus Johny Gotfredsen, Manager Concept & Relation bij Techsave. Met name de verzekeraars hebben hiermee een kosten besparing door herstel in natura in plaats van vervanging of uitkering van de dagwaarde. Enkele vooraanstaande verzekeraars zoals Harmony, a.s.r. en Univé hebben de voordelen reeds ervaren.

Een Techsave service centrum in de Benelux

Nico van Vendeloo, ondernemer in duurzame technologie en consumenten elektronica gevestigd in Dordrecht, is blij met de komst van het Nederlandse servicecenter. Hij kent het Deense bedrijf al jaren en is bekend met de reinigingsmachine. ‘’Het is voor ons fascinerend om met Techsave samen te werken. Ze hebben de uitdaging van vloeistofschade aangepakt en iets ontwikkeld dat werkt. Het bedrijf heeft een oplossing bedacht die milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Het Deense Technologisch Instituut heeft de technologie geverifieerd door middel van grondige tests. We kijken ernaar uit om samen te werken met een bedrijf dat vanaf het begin de juiste dingen heeft gedaan.”

“Techsave biedt haar klanten niet alleen een nieuwe reparatiemethode, maar ook meer zekerheid. Smartphones en laptops hebben een productgarantie van 24 maanden die eindigt als een apparaat door vloeistof is beschadigd. Als wij uw smartphone of laptop succesvol reinigen neemt Techsave de resterende oorspronkelijke productgarantie over.”