Technische innovaties zorgen dat Trition 97% van de reguliere waterschades woningen binnen twee weken droog oplevert

Waterschade betekent grote overlast en een sterk verhoogd risico op gevolgschade aan de ruimte of het pand. Het plaatsen van droogapparatuur na waterschades toont al jarenlang zijn voordeel. Doordat Trition samenwerkt met één van de grootste fabrikanten is een droger ontwikkeld onder hun eigen label.

De droger die door Trition is doorontwikkeld voor de Nederlandse markt is een droger op basis van condenstechniek. “Gezien de omgevingscondities waarin de droger veruit het meeste wordt ingezet (woningen en kantoren) is het snel drogen, beperken van vervolgschades en overlast tot een minimum beperken erg belangrijk”, benadrukt Trition.

“Door gebruikmaken van multifunctionele uitblaasmonden kan proceslucht doelgericht worden gestuurd naar specifieke schade gebieden. Dit verhoogd de effectiviteit van het droogproces, verkort de droogtijden en drukt de uiteindelijke totale kosten van een waterschade. Mede door deze ontwikkelingen kan Trition in 97% van de reguliere waterschades woningen binnen twee weken droog opleveren.” 

Technische voorsprong

Condenstechniek heeft volgens Trition een grote voorkeur vanwege het lage energieverbruik in combinatie met hoog luchtvolume en een hoge droogcapaciteit. In de proceslucht bevindt daarbij tevens een IR-verwarmingselement (aan/uit schakelbaar) waardoor deze droger ook bij afwijkende (koude) temperaturen een hoog rendement behaald. “In deze droger zijn een aantal technische modificaties aangebracht waardoor we in staat zijn de capaciteit verder te verhogen. Daarnaast bieden de Trition drogers de mogelijkheid om luchtstromen te sturen zodat op plaatsen waar de behoefte aan droge lucht het grootst is, deze optimaal wordt benut.”

Trition noemt zelf een viertal voordelen: een optimale schadelastreductie, verkorte doorlooptijden, minimale overlast bij bewoners en ontzorging van het hele proces door de  specialisten van Trition.

Voor meer informatie Jack Voorwalt: j.voorwalt@trition.nl of  06 – 10 02 94 97.