Studiecentrum Kerckebosch: Fraude & Bewijs bij verzekeringszaken

Studiecentrum Kerckebosch organiseert op maandag 8 oktober jl. de cursus Fraude & Bewijs bij verzekeringszaken. De cursus geeft in een halve dag een actuele stand van zaken over deze problematiek. . Naast de noodzakelijke theorie wordt er veel aandacht besteed aan cases uit de praktijk en recente voorbeelden uit de jurisprudentie.

De bijeenkomst begint om 12.30 uur (ontvangst vanaf 12.00 uur met broodjes en koffie) en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Verdeeld over vier blokken komen de volgende zaken aan bod:

  • Blok 1: Civiel bewijsrecht (stelplicht, bewijslast en bewijsrisico: een korte samenvatting, soorten en vormen van verzekeringsfraude en cases:  praktische toepassing van de civiele bewijsregels in verzekeringszaken);
  • Blok 2: Fraude bij acceptatie (Hoe bewijs je fraude bij het aangaan van de verzekering?, Welke omstandigheden zijn van belang?, Bewijspositie, Wat zijn de typische valkuilen?, Criterium ‘opzet tot misleiding’ in het kader van verzwijging en Alternatieve mogelijkheden als opzet niet te bewijzen valt)
  • Blok 3: Fraude bij de schadeclaim (Hoe bewijs je fraude bij vaststelling van de uitkering?, optimale dossieropbouw, opzet tot misleiding, betwisten van het evenement als vangnet, Wanneer heeft de verzekeraar voldoende gesteld?)
  • Blok 4: Fraude bij aansprakelijkheidsclaims (Aansprakelijkheid buiten de verzekeringsovereenkomst, grondslag van de vordering en tactische keuzes)

Andere zaken die aan bod komen zijn de status van onrechtmatig verkregen bewijs, welke vorderingen kan de verzekeraar instellen?, strategische keuzes en vragen en discussie. De presentaties worden verzorgd door mr. Peter Knijp (Stadermann Luiten Advocaten) en  mr. Osgar van Tricht (Rechter, rechtbank Midden-Nederland).

Voor nadere informatie en aanmelden: 030 698 42 22 of klantenservice@kerckebosch.nl