Stichting SeroxatClaim verlengt aanmeldtermijn voor collectieve rechtszaak

 

De Stichting Seroxatclaim, die zich inzet voor gedupeerde gebruikers van het antidepressivium Seoxatclaim heeft de aanmeldtermijn voor deelname aan de collectieve rechtszaak verlengd tot maandag 4 februari a.s.  “We hebben veel reacties ontvangen van volwassen gebruikers en deze hebben zich ook al aangesloten bij ons. Wij roepen daarom alle gedupeerden op zich aan te melden als deelnemer zodat hun dossier opgenomen kan worden in de centrale databank. Bij een match kunnen we ook voor hen een passende collectieve actie ontwikkelen”, aldus de stichting. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@stichtingseroxatclaim.nl.

De Stichting is opgericht door Gerard Eggebeen, cliënt van LetselVerhalen en slachtoffer van het gebruik van Seroxat op jonge leeftijd, en Judith Dingemanse., bestuurder van Letselverhalen en belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade.  De advocaat van de stichting is Rob Lensen, partner van Judith Dingemanse, die voor Gerard Eggebeen de procedure heeft gevoerd die heeft geleid tot de ‘baanbrekende uitspraak’ van rechtbank Midden-Nederland op 30 mei 218 in de zaak tegen GlaxoSmithKline. Op die dag heeft de rechter namelijk geoordeeld dat geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline had moeten waarschuwen voor bijwerkingen zoals angststoornissen, agressie en suïcidaliteit bij het gebruik van het antidepressivum Seroxat door jongeren.

“We willen we de Stichting SeroxatClaim laten uitgroeien tot hét landelijk centrum voor gedupeerden van het gebruik van antidepressiva, gericht op collectieve belangenbehartiging en procesvoering”, aldus Judith Dingemanse.