Stichting Salvage op televisie?

Stichting Salvage is afgelopen vrijdag gestart met het maken van input voor opnames voor het tv-programma ‘Als de Brandweer’, dat RTL uitzendt. Vier Salvagecoördinatoren zullen de komende weken met een bodycam op pad gaan en zijn wellicht dit najaar op tv te bewonderen.

Directeur Johan van den Berg zegt niet over één nacht ijs te zijn gegaan voordat Salvage toestemming heeft gegeven. “Natuurlijk zou het geweldig zijn als onze werkzaamheden, die wij namens verzekeraars doen, in beeld worden gebracht. Eén plaatje zegt immers meer dan duizend woorden. Maar we willen wel graag zorgvuldig te werk gaan.”

Privacy

Nadat Salvage toestemming en advies van alle betrokken partijen, waaronder het platform Brand van het Verbond en de werkgevers van de betrokken coördinatoren, heeft gevraagd, heeft ze zich ook gebogen over de juridische spelregels. “Met de producent hebben we afspraken kunnen maken over privacy en de eigendomsrechten van de beelden”, aldus Van den Berg.


Hij wijst erop dat eerdere uitzendingen zorgvuldig en integer tot stand zijn gekomen. “Als de Salvagecoördinator met zijn werkzaamheden goed in beeld wordt gebracht, kan ook het grotere publiek kennisnemen van onze dienstverlening. Daarnaast kunnen de beelden eventueel ook worden gebruikt voor interne opleidingsdoeleinden. Op die manier ontvangen we ons opleidingsmateriaal rechtstreeks uit de praktijk!”

Als de Brandweer

Het programma Als de Brandweer is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op het functioneren van de brandweer in de praktijk. Er zijn al meerdere seizoenen van het programma gemaakt. Tijdens eerdere opnames zag de producent dat  Stichting Salvage regelmatig door de brandweer werd ingeschakeld om gedupeerden bij te staan na een incident. Hij werd nieuwsgierig en vervolgens is Salvage benaderd om mee te werken aan de opnames voor een nieuw seizoen.

Wie de betrokken Salvagecoördinatoren zijn, houdt Van den Berg liever nog even geheim, maar ze werken in ieder geval in de regio Rotterdam. Nieuwsgierig naar het programma? Klik hier.

Johan van den Berg