Stichting Salvage krijgt breder mandaat van verzekeraars: bij water- en stormschade en voor inzet grote incidenten en groot materiee

 

De Stichting Salvage heeft een breder mandaat gekregen van brandverzekeraars  voor de (eerste) hulpverlening aan gedupeerde verzekerden bij een calamiteit. Na bijna 30 jaar eerste hulp na brand, blikseminslag en explosie te hebben gegeven aan klanten van de gezamenlijke brandverzekeraars, is met ingang van gisteren 1 december 2016 het werkterrein uitgebreid met de hulpverlening aan gedupeerden bij water- en stormschade namens alle verzekeraars. Het mandaat heeft daarnaast betrekking op de inzet bij grote incidenten, de inzet van groot materieel en is er meer armslag met betrekking tot de kosten die bij de beredding gemaakt kunnen worden. “Het Platform Brand en het Sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars onderstrepen met deze beslissing tot uitbreiding het vertrouwen dat de branche heeft in het optreden van de Stichting”, stelt de Stichting Salvage in een persbericht.

Zoals gezegd betreft het mandaat behalve de inzet na water- en stormschades ook de inzet bij grote incidenten en de inzet van groot materieel en is er meer armslag m.b.t. de kosten die bij de beredding gemaakt kunnen worden. “Daarbij wordt steeds gekeken naar het realiseren van een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. De te nemen schadebeperkende maatregelen moeten voor alle partijen –  gedupeerde, brandweer en verzekeraar gezamenlijk – een duidelijke meerwaarde opleveren. Door het verruimde budget kan nog sneller en daadkrachtiger door Salvage worden opgetreden en dat is in ieders belang”, benadrukt de Stichting Salvage.

Eén aanspreekpunt

Bij grote incidenten heeft de overheid volgens de stichting steeds vaker behoefte aan één aanspreekpunt namens al die betrokken verzekeraars: een centraal punt van waaruit informatie kan worden gegeven en acties kunnen worden gecoördineerd. “Door de verruiming van haar mandaat kan Stichting Salvage – nog meer dan nu al het geval is – invulling geven aan een volwaardig, maar vooral ook waardevol partnerschap. Een partner die op het moment suprême kan waarmaken wat verzekeraars aan hun klanten beloven.”

De Stichting Salvage werd in 1986 opgericht vanuit een samenwerkingsverband van de gezamenlijke Nederlandse brandverzekeraars. De stichting werkt met een landelijk netwerk van Salvagecoördinatoren. Zij worden op verzoek van de meldkamer van de brandweer ingeschakeld voor hulp aan gedupeerden, het beperken van schade en werkzaamheden namens de brandverzekeraars. De waardering hiervan door gedupeerden is al gedurende een reeks van jaren zeer hoog.