Stichting Salvage: 69 keer uitgerukt tijdens noodweer

Tijdens de storm die afgelopen nachten over Nederland raasde, is Stichting Salvage 69 keer uitgerukt om eerste hulp namens de gezamenlijke verzekeraars te bieden: 28 keer de eerste nacht; 41 keer de tweede .

De eerste meldingen kwamen dinsdag rond 22.00 uur binnen. In 26 meldingen betrof dit stormschade, waarbij in 19 gevallen de oorzaak een omgevallen boom was op een woonhuis en/of bedrijfspand. Vier meldingen hadden betrekking op enorme wateroverlast en drie meldingen blikseminslagen met brand als gevolg. Salvage hield zich voornamelijk bezig met het, waar nodig, snel inschakelen van de verzekeraar en het bieden van eerste hulp aan gedupeerden.

De Salvagemeldingen volgden de lijn van de waarschuwingskleuren van het KNMI waarop te zien was hoe de storm over Nederland ging. De meeste meldingen kwamen uit Midden- en West Brabant en de regio IJsselland. Salvage ontvangt alleen die meldingen vanuit de brandweer, waarbij directe hulp en/of ondersteuning nodig is van onze Salvagecoördinator.In de Salvage alarmcentrale werd met volle kracht gewerkt om alle meldingen uit te zetten en te begeleiden. De Salvagecoördinatoren hadden hun handen vol aan de hulpverlening met soms meerdere meldingen opeenvolgend.

Woensdagnacht

Ook woensdagnacht moest Salvage alle zeilen bijzetten om de gedupeerden te helpen en waar mogelijk noodmaatregelen te treffen. Het aantal uitrukken oversteeg zelfs het aantal van de nacht daarvoor. In totaal heeft Salvage de afgelopen nacht 41 meldingen te verwerken gekregen, dat zijn er 13 meer dan de voorgaande nacht. Ook nu kwamen de eerste meldingen rond 22.00 uur binnen. Waar het voorgaande nacht voornamelijk stormschades betrof door omgewaaide bomen, was het nu voornamelijk wateroverlast en blikseminslagen met brand tot gevolg.

Woensdag vielen de meeste meldingen in de regio Midden- West Brabant en IJsselland. Deze nacht was het voornamelijk de provincie Noord-Holland die, met 40% van de Salvagemeldingen, het zwaarst werd getroffen. Deze Salvage-inzetten zijn vooral gericht op meldingen vanuit de brandweer waarbij directe hulp en ondersteuning van onze Salvagecoördinator noodzakelijk is.

Foto Archief Salvage