Stichting PIV introduceert de ‘PIV Vacaturekaart’

Het PIV, het Personenschade Instituut van Verzekeraars, wil haar deelnemers graag ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van hun talenten. Met de introductie van de ‘PIV Vacaturekaart’ biedt de organisatie via de website, die jaarlijks 155.000 keer wordt bezocht door letselprofessionals, een platform voor vraag en aanbod van kundig personeel. Daarbij benadrukt het PIV niet als  bemiddelingsbureau of headhunter te fungeren, maar biedt het alleen een ontmoetingsplatform.

PIV bestempelt het verkrijgen en behouden van talentvol juridisch personeel van grote waarde voor de sector. “Er is een tekort in het schadebehandelingsproces en dikwijls wordt er door WA-verzekeraars personeel ingehuurd. Dit ingehuurde personeel kent haar waarde en vraagt hogere vergoedingen dan het ‘eigen’ personeel. De kosten verbonden aan de inhuur worden vaak op de schadelast geboekt. Dit geeft vertekening van de werkelijke kosten van de schadelast en van de personeelskosten”.

Geschat wordt bij een middelgrote verzekeringsmaatschappij minimaal drie keer per jaar personeel wordt ingehuurd om het primaire proces van schadebehandeling niet teveel in gevaar te brengen.” En het is een gemakkelijke rekensom om te zien wat dat jaarlijks aan extra lasten kost.Het PIV wil middels de ‘Vacattrekaart’ haar deelnemers graag ondersteunen bij het verkrijgen en behouden van hun talenten en het terugdringen van de externe kosten.

Hoe werkt het?

Managers van schadebehandelingsafdelingen van bij het bij PIV aangesloten verzekeraars krijgen – indien gewenst – een inlogcode en kunnen hun eigen profielen uploaden. Zodra een profiel is geüpload komt er een melding op de PIV site, en kandidaten kunnen dan de vacature bekijken. Sollicitanten kunnen zien bij welke verzekeraars, waar (locatie) en welke vacatures er zijn. Uiteraard is een eenvoudige sorteerfilter ingebouwd. De kandidaat reageert zelf naar de verzekeringsmaatschappij. Er is dus een directe lijn tussen verzekeraar en sollicitant. Met geavanceerde techniek wordt vervuiling tegengegaan.

Op deze pagina staat het volledige proces omschreven. Meer weten of vragen? Neem dan contact op met stichtingpiv@verzekeraars.nl.

Foto PIV