Stichting Duurzaam Repareren: ook keurmerken voor roetfilters en glasrecycling

Stichting Duurzaam Repareren, dat dit jaar zijn eerste lustrum viert, breidt zijn werkgebied uit. In aanvulling op de reeds bestaande keurmerken komt er een nieuw keurmerk voor het vervangen en reinigen van roetfilters en gaat er in augustus een pilot van start rondom glasrecycling gaat volgende maand een pilot van start.

Per 1 augutus a.s is  het verwijderen van het roetfilter wettelijk verboden, is het vervangen ervan aan regels gebonden en moet het reinigen van het roetfilter adequaat te worden gedaan. Dat laatste is onder meer een voorwaarde om door de APK komen. Om de consument te helpen in zijn zoektocht naar goede en betrouwbare adressen hiervoor, introducert de Stichting Duurzaam Repareren een nieuw keurmerk, zegt bestuursvoorzitter Harry Filon.

Binnenkort gaat volgem hem de Stichting Duurzaam Repareren de aangesloten automotivebedrijven ook helpen bij het op duurzame manier afvoeren van autoglas. Tegen geringe meerkosten per ruit kunnen deze worden opgehaald door een bedrijf dat het glasafval gegarandeerd aflevert bij bedrijven die het afval recyclen.  De stichting gaat hiervoor op 1 augustus a.s. een pilot starten samen met Vlakglas Recycling Nederland en de schadeketen AAS.  Sinds de start in 2012 telt de stichting inmiddels een kleine 3.000 keurmerhouders.