Stiba introduceert garantie op gebruikte onderdelen onder de naam ‘Stiba Kwaliteits Onderdelen’

 

Stiba, al 30 jaar de brancheorganisatie en belangenbehartiger van gecertificeerde auto-, motorfiets-, truck-, en aanverwante voertuigdemontagebedrijven, heeft onder de naam ‘Stiba Kwaliteits Onderdelen’ een garantie op gebruikte onderdelen geïntroduceerd. Een groep van ongeveer tien Stiba-bedrijven is gekomen met een ‘geen gezeur garantie’ van een jaar en een vergoedingsregeling voor extra gemaakte kosten.

In een toelichting schrijft Stiba: “In het kort bieden demontagebedrijven die aan Stiba Kwaliteits Onderdelen deelnemen één jaar garantie op gebruikte onderdelen aan autobedrijven. Als er onverhoopt een probleem is bij de levering van Groene onderdelen lossen zij het op. Stiba Kwaliteits Onderdelen betekent naast garantie op het onderdeel ook een gedeeltelijke vergoeding voor extra werkzaamheden zoals in- en uitbouwkosten. Ook biedt het Stiba Kwaliteits Onderdelen bedrijf de mogelijkheid een reparatie voor haar rekening te nemen.”

In principe geldt de één jaar garantie op alle onderdelen. Er zijn volgens Stiba wel restricties, namelijk op delen die meer dan 14 jaar oud zijn, meer dan 150.000km gedraaid hebben en minder dan € 200 kosten. Voor die delen geldt de standaard Stiba-garantie, tenzij daar met het bedrijf aantoonbaar andere afspraken over zijn gemaakt”, aldus Stiba, volgens wie de markt vraagt om Stiba Kwaliteits Onderdelen. “Milieubewust en economisch verantwoord repareren moeten geen extra risico’s betekenen. Klanten willen verantwoord en onbezorgd van hun auto gebruik kunnen maken. Met Stiba Kwaliteits Onderdelen wordt het nog aantrekkelijker om met groene onderdelen te werken bij reparatie en onderhoud.”

Voor meer informatie: www.groeneonderdelen.nl.