Stiba biedt Tweede Kamerleden petitie over hergebruik auto-onderdelen aan

Afglopen dinsdag 9 april jl. heeft een bestuursdelegatie van Vereniging Stiba, brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven, de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat een petitie aangeboden.
 
In januari dit jaar verscheen de publicatie van het Planbureau voor de Leefomgeving met als titel ‘Circulaire Economie in kaart’. Deze publicatie, waarin een zeer bescheiden bijdrage wordt geschetst van de automotive sector, was voldoende aanleiding voor het bestuur van Vereniging Stiba om namens haar leden aandacht te vragen voor meer hergebruik van originele gebruikte onderdelen ter stimulering van de circulaire economie in Nederland.

In de petitie geeft Stiba haar visie aan en de praktische uitwerking van de standpunten, maar ook de obstakels en belemmeringen over hergebruik van gebruikte onderdelen. Stiba is van mening dat in deze tijd van grote aandacht voor circulaire economie het noodzakelijk is dat er meer aandacht komt voor hergebruik van originele gebruikte onderdelen. Stiba vraagt steun van de politiek bij dan wel de ontwikkeling van flankerende regelgeving of wel steun bij een landelijke campagne voor de ontwikkeling van meer bewustzijn voor het hergebruik van originele onderdelen.

Vooraf aan de petitie heeft Stiba diverse bezoeken afgelegd aan Kamerleden waar Stiba eerst haar standpunten heeft uitgelegd en toegelicht.
Bij de foto (Stiba): v.l.n.r.: Stefan Cabri, Albert de Boer en Ruud Spuijbroek (allen Stiba), Maurits von Martels (CDA), Erik Ziengs (VVD), Roy van Aalst (PVV), Jessica van Eijs (D66), Cem Laҫin (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Gijs van Dijk (PVDA) en Corrie van Brenk (50plus).