Start Up Legalista dringt door tot halve finale Hiil Innovating Justice Challenge

 

Legalista, de start-up vergelijkingssite gestart voor juridische dienstverleners, is inmiddels doorgedrongen tot de halve finale van de Hiil Innovating Justice Challenge, de door  the Hague Institute for Global Justice georganiseerde wedstrijd voor juridische start-ups ter bevordering van de toegang tot juridische hulp.  Legalista is een  privé-initiatief van Tobias van der Avort, Gert-Jan Mijnen en John Peerbolte, allen werkzaam in de letselschaderegelingsbranche. Particulieren en bedrijven die een advocaat, notaris, mediator of letselschadespecialist zoeken, kunnen sinds 1 februari jl. gebruikmaken van de vergelijkingssite  Legalista.nl.

De drie initiatiefnemers zeggen met de vergelijkingssite Legalista “de juridische markt in de komende jaren op een zeer consumentvriendelijke manier te rubriceren, beoordelen en inzichtelijk te maken. Het platform is er voor particulieren en bedrijven met een juridische vraag. Voor de deelnemende organisaties geldt als voordeel bovendien dat zij door de reviews beter te vinden zijn op internet en daardoor in contact kunnen komen met nieuwe klanten.”

In een toelichting op de werkwijze van Legalista, zegt John Peerbolte: “Advocaten, notarissen, mediators of letselschadespecialisten kunnen zich bij ons laten registreren door een profiel aan te maken aan de hand van een aantal trefwoorden. Deze basisregistratie op het platform is gratis. Juridische dienstverleners kunnen tegen betaling ook kiezen voor een meer uitgebreide vermelding van het bedrijf en/of voor een meer uitgebreide marketing- en PR-ondersteuning bij de profilering op google en de social media. Vervolgens kunnen de geregistreerde bedrijven hun klanten vragen een klantreview in te dienen door een waardering te plaatsen voor de ervaren dienstverlening. Hoe meer waarderingen er worden ingediend en hoe hoger de uitkomst is, des te beter het is en des te groter de kans dat een bedrijf wordt gevonden op Legalista.nl én in de zoekmachines., aldus Peerbolte, volgens wie legalista.nl inmiddels aardig aan de weg timmert. “Steeds meer advocaten, letselschadespecialisten en notarissen melden zich bij onze vergelijkingssite aan.”

Voordelen consument en juridische dienstverleners

Doordat klanten via Legalista een review kunnen achterlaten onderscheidt het platform zich volgens de initiatiefnemers van andere vergelijkingssites en leadgenerators waar je offertes kunt aanvragen. “Op Legalista staan straks alle juridische specialisten uit Nederland met hun expertise vermeld. Zo krijgen bezoekers een indruk van de kwaliteit van hun dienstverlening en wordt de kwaliteit van de juridische dienstverlening inzichtelijker gemaakt en de markt van de juridische dienstverlening transparanter. “Immers, dankzij Legalista.nl kunnen mensen met een juridische vraag snel een goede en gespecialiseerde belangenbehartiger of adviseur in de buurt vinden.”

Ook voor advocaten, notarissen, mediators en letselschadespecialisten biedt het platform ook voordelen. “Voor hen bieden wie hiermee een nieuw kanaal om cliënten te werven. Goede ervaringen van bestaande cliënten wegen zwaar mee in de weging. Door het toevoegen van objectieve criteria -denk aan aansluiting bij brancheorganisaties en keurmerken- wordt ook vanuit die benadering transparantie geboden. ”Tobias van der Avort, directeur marketing: “Wij redeneren vanuit de consument. Cliënten kunnen de juridische dienstverleners beoordelen op deskundigheid, betrokkenheid en prijs/kwaliteit verhouding. Adviseurs met goede waarderingen worden hoger in de zoekresultaten getoond.” Legalista.nl onderscheidt zich hiermee van andere Nederlandse vergelijkingsites. “Deze werken als leadgenerators waar cliënten ‘goedkoopste’ offertes kunnen aanvragen, Daarmee ontketenen zij een prijzenslag in een van nature defensieve en risicomijdende sector. Kantoren resoneren gewoon niet met ‘de goedkoopste’ platformen. Legalista is om die reden géén leadgenerator. Een kantoor of adviseur betaalt niet voor offertes, aanvragen of klanten via het platform.” aldus Van der Avort.