SOS MediTolk-app ondersteunt medische zorg en communicatie met dokter op vakantie

 

Alarmcentrale SOS International lanceert een gratis app voor Nederlanders die op reis plotseling professionele medische zorg nodig hebben. “De SOS MediTolk-app is hét hulpmiddel in de communicatie met een apotheker, arts of ziekenhuis in het buitenland”, aldus de alarmcentrale.

Medische informatie over de ziektegeschiedenis, eventuele allergieën, medicijngebruik en zorgverzekering van mensen kan voorafgaand aan de vakantie al in SOS MediTolk worden geregistreerd. “Reizigers hebben deze dan overal bij de hand op hun mobiele telefoon. In het buitenland kunnen ze hiermee snel duidelijk maken wat er aan de hand is en wordt onnodig medisch onderzoek voorkomen”.

Ook bij plotselinge gezondheidsproblemen tijdens de vakantie helpt SOS MediTolk. Door in  de app te klikken op een afbeelding het lichaamsdeel aan waarover de klachten gaan. Na het beantwoorden van enkele vragen geeft de app een mogelijk beeld van de ziekteverschijnselen in relatie tot de klachten van het lichaamsdeel. Dat is een betrouwbaar uitgangspunt bij bezoek aan een apotheek, arts of ziekenhuis.

De mogelijkheden van SOS MediTolk op een rij

  • Betrouwbare hulp bij het stellen van een juiste diagnose aan de hand van je klachten.
  • Vertaling van je gezondheidsklachten in maar liefst 22 talen.
  • Medisch profiel met ruimte voor je medische geschiedenis én doktersadvies.
  • EHBO-tips voor directe eerste zorg.
  • Informatie over meer dan 6000 ziekenhuizen wereldwijd.
  • Direct contact met de Alarmcentrale van SOS International (afhankelijk van je verzekering).