SilverDAT calculate gekoppeld aan Promis software

DAT Nederland, een in 2013 opgerichte joint venture van VWE Automotive en DAT GmbH, heeft met SilverDAT calculate naar eigen zeggen een belangrijke stap gezet in verdere optimalisatie van de afhandeling van schadecalculaties. Het schadecalculatiesysteem van DAT is nu direct gekoppeld aan het Promis-pakket waar zo’n vijftien expertiseorganisaties dagelijks mee werken. “Er is hiermee een belangrijke stap gezet in de acceptatie van SilverDAT als algemeen erkend schadecalculatiesysteem.”

Peter Bruining, Directeur Promis: “Onze klanten gaven aan veel SilverDAT-rapporten handmatig over te moeten nemen in Promis door het ontbreken van de koppeling. Het overkloppen in Promis is erg tijdrovend en wordt als zeer inefficiënt ervaren. Dat het efficiënter kan was bekend en dus hebben we in samenwerking met DAT Nederland en VWE Automotive een koppeling gerealiseerd.”

 

Eén van de eerste gebruikers van de nieuwe functionaliteit is Diemex Expertise. Willem Staring, eigenaar Diemex Expertise: “In toenemende mate krijgen wij bij onze expertise-opdrachten te maken met schadebegrotingen gemaakt met SilverDAT calculate. De calculatieresultaten waren voor ons niet eenvoudig digitaal te verwerken, waardoor de afhandeling van zo’n opdracht meer tijd kost. Met deze nieuwe koppeling kunnen we de resultaten in ons systeem oproepen en verder afhandelen. Dat is een verbetering voor iedereen!”

Jasper Verweij, directeur DAT Nederland: “SilverDAT calculate wint aan populariteit in Nederland en belangrijke koppelingen, zoals deze met Promis, helpen daar aan mee. DAT realiseert graag nog meer koppelingen met derde partijen omdat hiermee de totale keten efficiënter kan werken. De koppeling met Promis is gebaseerd op een gestandaardiseerde informatie set waarbij vanuit SilverDAT calculate de foto’s, alle calculatiedetails en het calculatieresultaat in PDF kosteloos wordt doorgestuurd naar de expert.”

Foto DAT Nederland