Shahrom Bin Ali treedt in dienst bij BMT Singapore als Marine Engineer Surveyor

Bij BMT Singapore is  Shahrom Bin Ali aangesloten als Marine Engineer Surveyor. Shahrom brengt meer dan 20 jaar ervaring in de industrie in P&I en H&M onderzoeken, berging en scheepsoperaties naar zijn nieuwe rol. “De toevoeging van Shahrom aan BMT Singapore is een teken van de voortdurende groei van het bedrijf in de APAC-regio, en stelt het in staat haar capaciteiten en onderzoeksaanbod uit te breiden”, aldus BMT  

Na het behalen van zijn diploma Maritieme Techniek aan de Polytechnische School van Singapore, begon Shahrom zijn zeevaartcarrière bij A.P. Moller, waar hij diende als scheepswerktuigkundige op een breed scala van verschillende schepen, waaronder VLCC-tankers, autoschepen en containerschepen. Hij behaalde zijn Klasse 1 bekwaamheidscertificaat (Onbeperkt Buitenlands Gaan) in 2006 en stapte in 2008 over naar de offshore-industrie waar hij werkte met AHTS-schepen en betrokken was bij ankerbehandeling, slepen, bevoorrading en survey-activiteiten.

Zijn eerste contact met de maritieme survey business was in 2010 toen hij in dienst trad bij een in Singapore gevestigd survey bedrijf waar hij surveys uitvoerde voor P&I Clubs en marine underwriters totdat de bergingsindustrie in 2012 een beroep op hem deed. Hij kreeg de kans om ervaring op te doen op het gebied van incident management en berging als Assistent Salvage Master voor een gerenommeerd bergingsbedrijf voordat hij terugkeerde naar wat hem het meest aantrekt – marine surveys en onderzoek.