Seminar WIJ Advocaten op 3 oktober a.s.: ‘Doorwerking van mensenrechten in verzekeringsovereenkomsten en schadeafwikkeling door verzekeraars

Op dinsdag 3 oktober a.s. organiseert WIJ Advocaten voor genodigden een seminar met gastspreker prof. mr. C.C. van Dam, hoogleraar Europees aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en hoogleraar International Business and Human Rights aan de Rotterdam School of Management met als onderwerp Doorwerking van mensenrechten in verzekeringsovereenkomsten en schadeafwikkeling door verzekeraars’.

In een toelichting op het onderwerp stelt WIJ Advocaten: “In 2011 heeft de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties de ‘United Nations Guiding Principles on Business and Human Rights’ aangenomen. De Guiding Principles zijn een beleidskader ten aanzien van de rol van het bedrijfsleven bij het respecteren en beschermen van mensenrechten. Prof. van Dam zal spreken over de doorwerking van de Guiding Principles in verzekeringsverhoudingen en bij de behandeling en afwikkeling van schadeclaims.”

Het seminar vindt plaats in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam van 15.00 tot 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel. De  officiële uitnodiging voor genodigden  volgt later.