Seminar Branchegroep Personenschade NIVRE op 2 oktober a.s. in teken van de nieuwe Wet Affectieschade

De Branche Personenschade van het NIVRE organiseert op dinsdag 2 oktober a.s. een seminar dat geheel in het teken staat van de nieuwe Wet Affectieschade, die per 1 januari 2019 in werking treedt. Tijdens de bijeenkomst worden de deelnemers geïnformeerd over de juridische context van de nieuwe wet en de praktische invulling daarvan, zodat u goed bent voorbereid wanneer deze wet per 1 januari 2019 in werking treedt. Het seminar, dat wordt gehouden in de Erasmus Universiteit in Rotterdam, begint om 13.45 uur (ontvangst vanaf 13.00 uur) en zal omstreeks 17.30 worden afgesloten met een netwerkborrel en buffet.

Huib Lebbing, partner bij Houthoff Advocate, zal als dagvoorzitter de bijeenkomst begeleiden. Hij is gespecialiseerd in civiele aansprakelijkheidszaken, voornamelijk in het kader Health and Safety law en treedt veelal als ‘defence counsel’ op in mediagevoelige en complexe zaken en adviseert brancheorganisaties en bedrijven die geconfronteerd worden met de gevolgen van een grootschalig ongeluk of calamiteit.


Sprekers

Na de opening door dagvoorzitter Huib Lebbing zullen tijdens het NIVRE-seminar drie gastsprekers het woord voeren met betrekking tot het centrale thema: de nieuwe Wet Affectieschade. Annette Gerritsen bij de spits af met een presentatie over ‘Rouwverwerking in relatie tot de Wet Affectieschade’. Zij heeft samen met Janneke Oosterbroek in 2012 Maatschap De Letselschadepsychologen opgericht met als doel om mensen die na een ongeval kampen met psychische klachten te ondersteunen bij het (her)vinden van veerkracht en zelfredzaamheid. Zij is o.a. gespecialiseerd in rouwbegeleiding en geeft, naast individuele begeleiding aan cliënten, trainingen en workshops aan professionals in de letselschadebranche en aan psychologen. Binnen de Letselschaderaad is Annette lid van de werkgroep Herstelgerichte Dienstverlening.

Na de pauze houdt Prof. Siewert Lindenbergh, als hoogleraar privaatrecht verbonden aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam, een inleiding met als titel ‘Het recht op vergoeding van affectieschade’.  Naast zijn hoofdfunctie aan de Erasmus Universiteit is hij rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Noord-Holland en in de Rechtbank ’s-Gravenhage en raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof Arnhem.  Voorts is hij onder meer lid van de Commissie van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Personenschade en hoofddocent van de specialisatieopleiding voor advocaten van slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven.

Als slotspreker treedt Marjoleine van de Zwan Msc MBA op. Zij is sinds september 2016 werkzaam als directeur van de Stichting PIV (Personenschade Instituut Verzekeraars) en zal in haar presentatie onder meer ingaan op de ontwikkelingen binnen het Verbond van Verzekeraars/PIV met betrekking tot affectieschade. Daarnaast is zij sinds kort verbonden aan Atalmedial, één van de grootste laboratoria voor diagnostisch onderzoek in ons land, als lid van de Raad van Toezicht en voorzitter van de auditcommissie.

Programma

Het definitieve programma ziet er als volgt uit:

13.00-13.45 uur   Ontvangst

13.45-13.55 uur   Welkomstwoord Maarten van der Linden, voorzitter branche Personenschade

13.55-14.05 uur   Start seminar door dagvoorzitter Huib Lebbing

14.05 -14.50 uur  Annette Gerritsen; Rouwverwerking in relatie tot de wet affectieschade

14.50-15.15 uur   Pauze

15.15-16.15 uur   Prof. Lindenbergh; het recht op vergoeding van affectieschade

16.15-16.30 uur   Marjoleine van der Zwan; ontwikkelingen Verbond-PIV mbt affectieschade

16.30-17.10 uur   Plenaire discussie

17.10-17.25 uur   Afronding door de dagvoorzitter

17.25-17.30 uur   Afsluiting door Voorzitter Branchebestuur

17.30-18.30 uur   Buffet

 

De bijeenkomst is in beginsel bestemd voor NIVRE-ingeschrevenen en de kosten bedragen € 100 excl. BTW; externe partijen betalen € 125 euro. Aan deze bijeenkomst zijn 3 PE-punten toegekend. Aanmelding geschiedt voor NIVRE-ingeschrevenen uitsluitend via het NIVRE-Extranet. Voor overige deelnemers via www.nivre.nl.