Sedgwick steunt initiatief ‘wijhelpenziekenhuizen.nl’ in natura

Sedgwick sluit zich aan bij  wijhelpenziekenhuizen.nl,  een initiatief van vooraanstaande Nederlandse cybersecuritybedrijven die ziekenhuizen en andere zorginstellingen in ons land in deze corona-tijd belangenloos helpen en willen beschermen tegen digitale aanvallen.  Het project is geïnitieerd door EYE Control, de Cyber Incident Respons partner van Sedgwick, dat aangeeft het  van groot belang te vinden om juist in deze tijd ziekenhuizen en zorgverleners maximaal te supporten. Sedgwick stelt via onder meer (cyber)bedrijfsschade-expert Ingmar Hofker  100 uur beschikbaar stelt voor de coördinatie en afstemming van kosten voor de werkzaamheden die samen met EYE Control worden verricht bij cyberincidenten bij ziekenhuizen.

In een toelichting op hun initiatief schrijven de cybersecuritybedrijven: “ Momenteel wordt er in de Nederlandse zorg intensief gewerkt om iedereen in de samenleving te helpen in deze bizarre tijden van de coronacrisis. Tegelijkertijd misbruiken criminelen de situatie om zorginstellingen en zorgaanbieders digitaal aan te vallen, door bijvoorbeeld gijzelsoftware te verspreiden of spam te versturen. Cyberexperts in Nederland vinden dit onvoorstelbaar en nemen actie door zich te verenigen in de coalitie ‘ Wij Helpen Ziekenhuizen’  om de Nederlandse zorginstellingen kosteloos en belangeloos te beschermen tegen digitale aanvallen in tijden van de coronacrisis.”

Gezamenlijk hebben zij de website www.wijhelpenziekenhuizen.nl.  opgezet om gratis hulp te bieden aan alle zorginstellingen in Nederland die met spoed gebruik willen maken van cyberexperts in heel het land om veilig zorg te kunnen blijven bieden in deze crisistijd.