Sedgwick breidt Marine-expertisedienst uit met ‘Logistic Claims’ voor schades op het gebied van logistieke aansprakelijkheid

Logistieke dienstverleners krijgen in het geval van een transportschade te maken met uiteenlopende wettelijke eisen en (regelmatig complexe) contractuele eisen en afspraken. Speciaal voor het vaststellen van schades in het kader van logistieke aansprakelijkheid heeft Sedgwick  haar Marine- expertisedienst uitgebreid met ‘Logistic Claims’ voor schades op het gebied van logistieke aansprakelijkheid. De werkzaamheden worden uitgevoerd door experts met een juridische achtergrond én ervaring in de logistieke sector. Zij  onderzoeken snel wat exact (contractueel) tussen partijen werd overeengekomen, hoe de ‘logistieke keten’ tot stand is gekomen, welke partijen welk deel van de keten precies hebben verzorgd en waar verantwoordelijkheden beginnen en eindigen. Uiteraard kijken zij ook met een scherpe blik naar de regreskansen.

Sedgwick is in Nederland actief met tien transportexperts, verdeeld over de kantoren Amstelveen en Rotterdam. Marc Schuling, Manager Marine, licht de komst van ‘Logistics Claims’ als volgt toe: “Onze experts zijn gespecialiseerd op het gebied van de (veranderende) juridische aspecten alsmede de (digitale) ontwikkelingen binnen de logistiek sector. Denk hierbij o.a. aan complexe vervoersketens met elk hun eigen verantwoordelijkheid, supply chain innovations zoals de blockchain en nieuwe track-and-trace standaarden. Verder zorgt de samenwerking tussen ons logistieke aansprakelijkheidsteam en onze regresexperts ervoor dat de belangen van klanten optimaal veilig gesteld worden.

Voor vragen of nadere  informatie over Sedgwick’s service op het gebied van logistieke aansprakelijkheid en protectie kan contact worden opgenomen met  Marc Schuling: marc.schuling@nl.sedgwick.com of  via: https://marketing.sedgwick.com/acton/attachment/4952/f-27e87869-6dda-4ac0-abe5-86e52da92e35/1/-/-/-/-/Flyer%20Sedgwick%20Marine%20Logistics%20claims%20-%20our%20expertise.pdf.