Sector Brand VRT organiseert op 14 juni a.s. workshop over het asbestdakenverbod

 

De sector Brand van het VRT (Verenigd Register van Taxateurs) organiseert op donderdag 14 juni a.s. een workshop over het asbestdakenverbod, dat per 2024 ingaat. Plaats van handeling is de locatie Kameryck in Kamerik, gelegen in het Groene hart van Utrecht. De ontvangst is vanaf 15.30 uur.

Van 16.00 tot 17.15 uur zal Annet van Duijn een presentatie verzorgen over ‘Het Asbestdakenverbod per 2024’. Zij is als advocaat werkzaam bij Dirkzwager in Arnhem en is gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar technische kwesties op het gebied van CAR-, AVB- en BA-verzekeringen. Zij werkt veel voor partijen in de asbestbranche, in de gehele keten van inventarisatie tot vrijgave en volgt de ontwikkelingen rondom het Asbestdakenverbod dan ook op de voet.

In een toelichting op het thema schrijft het VRT: “De overheid heeft het voornemen om per 1 januari 2024 een verbod op het voorhanden hebben van asbest, toegepast in dakbedekking, in te voeren. Dit Asbestdakenverbod roept de nodige vragen op, ook in verzekeringsland. Aan de hand van de nieuwe regeling zal Annet van Duijn op interactieve wijze dit onderwerp behandelen. Aan bod komt onder andere wat de maatregel inhoudt en wat die voor consequenties heeft, zowel bij taxatie als schaderegeling.

De bijeenkomst wordt omstreeks 17.15 uur afgesloten met een netwerkborrel. De locatie is goed bereikbaar per auto en bij Kameryck zijn voldoende parkeerplaatsen. Degenen die met het openbaar vervoer komen kunnen gebruik maken van de gratis shuttle service, die hen binnen tien minuten vanaf NS Station Woerden of Breukelen brengt naar de locatie in Kamerik