Scriptieprijs ‘Stichting Beer impuls’ voor scriptie ‘De zorgverlener als tweede slachtoffer’

 

Stichting Beer impuls, een initiatief van zes Amsterdamse slachtofferadvocaten, stimuleert onder andere de ontwikkeling van jong talent met belangstelling voor het rechtsgebied van aansprakelijkheid en personenschade. Dat doet de stichting onder meer door in 2016 net als in 2015 een landelijke scriptieprijs uit te schrijven. De vakjury bestaande uit prof. mr. Cees. van Dam, mr. dr. Theo Kremer en mr. John Beer, heeft zich over de inzendingen gebogen. Op 15 juni jl. werd de scriptieprijs uitgereikt aan de winnares mr. ChiChi de Haan van KBS Advocaten en de Vakgroep Privaatrecht van de UvA. Het onderwerp van haar scriptie ‘was De zorgverlener als tweede slachtoffer’.

Deze scriptie behandelt de vraag of een ziekenhuis o.g.v. art 7:658 BW jegens de zorgverlener de juridische plicht heeft om deze na een calamiteit of incident op te vangen, en bij gebreke daaraan aansprakelijk kan zijn voor daaruit voortvloeiende psychische gezondheidsschade.  “De scriptie is compact, bevat veel informatie en is desondanks zeer goed leesbaar. Het onderwerp is origineel, actueel en relevant. De jury heeft met veel waardering kennis genomen van het praktijkonderzoek waarvan in de scriptie verslag wordt gedaan. Bij de scriptie bevindt zich een uitvoerige literatuurlijst en er worden concrete aanbevelingen gedaan”, aldus de jury over de winnende scriptie.

Ook dit jaar zal door de stichting opnieuw een scriptieprijs worden uitgeschreven. Voor meer informatie over de scriptieprijs of de stichting kunt u contact opnemen via info@beerimpuls.nl. Zie voor meer informatie over de scriptieprijs en de overige activiteiten van Stichting Beer impuls ook www.beerimpuls.nl. Op de foto wordt prijswinnares mr. ChiChi de Haan(midden), geflankeerd v.l.n.r.  prof. mr. Cees van Dam, mr. John Beer, mr. Toine de Bie (scriptiebegeleider ChiChi de Haan) en mr. Theo Kremer.