Schademeldingen na aardbeving in Groningen stijgt naar ruim 2900

 

Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft na de aardbeving bij het Groningse Zeerijp tot nog toe ruim 2.900 meldingen over schade binnengekregen. Vorige week vond in de provincie de zwaarste aardbeving in vijf jaar tijd plaats. ​”Maandag rond 8.00 uur lag het aantal op 2.912″, aldus een woordvoerder van het CVW tegen Nu.nl.

Afgelopen donderdag lag het aantal meldingen nog op ruim tweeduizend. Het is nog onbekend hoe vaak het CVW deze week tussenstanden van het aantal bevingen naar buiten zal brengen.Vorige week hebben inspecties plaatsgevonden bij verschillende panden in de provincie. In 62 gevallen is de schade dusdanig dat de bewoners zich onveilig voelen. Op vijf plaatsen is volgens het Centrum Veilig Wonen (CVW,) dat de schades beoordeelt, sprake van een ”acuut onveilig situatie”. Drie van die panden zijn gestut om ergere problemen te voorkomen.

Op dit moment is nog geen schadeprotocol, dat geldt als handboek voor hoe de aardbevingsschade moet worden afgehandeld. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de laatste ontwikkelingen in Groningen en over het gebrek aan een protocol.

Bron NU