Schadeherstelmeester maakt schadeanalyse-platform Malin beschikbaar voor alle partijen

Schadeherstelmeester, het landelijke netwerk voor herstel van complexe autoschades, heeft het schade-analyse platform Malin beschikbaar gesteld voor alle bij de schadeafwikkeling betrokken partijen. Ook wordt het platform nu ondergebracht in een zelfstandige BV, De analysesoftware van Malin werd twee jaar geleden door Schadeherstelmeester in gebruik genomen.
Met Malin kan worden vastgesteld of een schade complex is en of het noodzakelijk is het schadeherstel uit te laten voeren door bedrijven die beschikken over de juiste competenties en equipment. Dit kan nodig zijn in verband met bijvoorbeeld aanwezige ADAS-systemen, waarvoor verschillende materialen, gereedschappen, methodieken en competenties nodig zijn. Malin helpt de gebruiker bij het bepalen van de meest optimale reparatielocatie.

Schadeherstelmeester
Voorheen was Malin alleen beschikbaar voor bedrijven die gelieerd zijn aan Schadeherstelmeester, in 2016 de initiatiefnemer van Malin. Door verzelfstandiging van Malin, inclusief een aanvullende sturingsmodule, kunnen nu ook andere marktpartijen gebruik maken van deze software. Hiervoor zal Malin zo spoedig mogelijk een onafhankelijke gebruikersgroep gaan vormen. Inmiddels heeft er al een pilot gedraaid. In de toekomst is integratie mogelijk met bestaande automatiseringssystemen bij schadebedrijven, verzekeringsmaatschappijen, leasemaatschappijen en fleetowners, waardoor een Malin-advies integraal onderdeel van het schadesturings-/stimuleringsmodel kan uitmaken.

De leiding van Malin BV zal gevoerd worden door Johan Schoonhoven.: “Opdrachtgevers vonden het van meet af aan een mooi instrument, maar vonden het sturingsconcept bezwaarlijk. Daarbij hanteerde iedereen zijn eigen definitie van wat een complexe schade is. Om Malin  nu breder te kunnen inzetten, hebben we besloten Malin los te knippen van schadeherstelmeester.”

. Bron Autoschadeportaal, Automotove, After sales magazine