Save the date: DEKRA Marine seminar over De nieuwe zijderoute op 21 maart a.s.

 

Op 21 maart a.s. organiseert DEKRA Marine haar tweejaarlijkse seminar. Plaats van handeling is andermaal het Zalmhuis in Rotterdam/Capelle aan den IJssel, vlak bij de Van Brienenoordbrug, Het seminar staat dit keer in het teken van de nieuwe zijderoute en hierbij zullen onder andere de risico’s, aansprakelijkheden en de geo-politieke impact van dit project worden besproken. Tevens zal DEKRA Marine haar boek(je) over dit onderwerp presenteren.

De “Nieuwe Zijderoute” is een tot voor kort relatief onbekend begrip en wordt inmiddels voornamelijk geassocieerd met het spoorvervoer van China naar Europa. Dat dit spoorvervoer onderdeel is van het Belt and Road Initiative (BRI), waarbij China circa 150 miljard dollar per jaar investeert in de infrastructuur ten behoeve van de handelsroutes naar Europa, Azië, Afrika en andere delen van de wereld, is minder bekend. Ook het optimaliseren van het zeevervoer via de traditionele routes en via de Noordelijke IJszeeroute zijn onderdeel van dit project.

Naast DEKRA-medewerkers zullen gerenommeerde sprekers, te weten Carlijn ten Bruggencate van CXTB Advocaten, Ernst Bulthuis van Rohe Advocaten, Onno de Jong van Ecorys en Rien Gulden van Schenker Logistics, de aanwezigen informeren over de impact van dit BRI-project voor Nederland en de EU. Zoals de economie en de geopolitiek, maar ook aan de risico’s die de verschillende manieren van vervoer met zich meebrengen en wie de aan te spreken partijen zijn als er iets fout gaat onderweg. De definitieve uitnodiging volgt in februari.