Salvage rukt 29 keer uit voor stormschade

 

Tijdens de storm die afgelopen donderdag over Nederland raasde, is Stichting Salvage 29 keer uitgerukt om eerste hulp namens de gezamenlijke verzekeraars te bieden. In de meeste schadegevallen betrof het omgevallen bomen tegen woningen, waterschade, afgewaaide dakpannen of zelfs hele daken. Salvage hield zich voornamelijk bezig met het adviseren van gedupeerden over verzekeringszaken en het organiseren van schadebeperkende of bereddende maatregelen, zoals het dichten van beschadigde daken.

 

Voor de stichting was de storm de vuurdoop, nadat het mandaat verruimd werd. De snelle eerste hulp van Salvage blijkt al jaren voor een win-winsituatie te zorgen als het gaat om brand, blikseminslag en explosie. De te nemen schadebeperkende maatregelen leveren voor alle partijen –gedupeerde, brandweer en verzekeraar gezamenlijk– een meerwaarde op. Die verwachting is er nu ook als het gaat om eerste hulp bij storm- en waterschade en daarom verleent Salvage die hulp sinds 1 december 2016.

 

De aangekondigde storm was aanleiding voor een goede voorbereiding. De bemensing van de alarmcentrale werd opgeschaald. Bovendien waren dertien extra Salvagecoördinatoren in met name de kustgebieden beschikbaar, bovenop de standaard zestien dienstdoende coördinatoren. Voornamelijk op het hoogtepunt van de storm, tussen 17 uur ’s middags en middernacht, is de stichting voortdurend op pad geweest om hulp te bieden  bij de stormschades. De meeste stormmeldingen bleken achteraf afkomstig uit het oosten, midden en zuiden van Nederland.