Saltrex komt met een nieuw platform: Saltrex Waste

 Saltrex, het in 2017 opgerichte internationale B2B online veilingplatform voor beschadigde maar nog bruikbare schade- en restpartijen, komt met een nieuw platform dat de meest optimale en circulaire verwerkingsopties systematisch in kaart brengt en aanbiedt. ”In de EU worden jaarlijks meer dan 771 miljoen ton goederen als ‘afval’ bestempeld waarvan vervolgens ruim 40% wordt verbrand of gestort. Ten onrechte!”, geeft CEO Michael Hadjanski aan. Saltrex het nieuwe platform toe.

“Onze gebruikers vragen nu om een oplossing voor goederen die nooit meer op de markt mogen komen én gecertificeerd vernietigd moeten worden. Denk aan merk T-shirts met waterschade, die normaalgesproken verbrand worden om zeker te stellen dat ze vernietigd worden. Dat kan beter en is zonde! Dat vinden de betrokken partijen ook, maar weten vaak niet hoe en waar”.


Nieuwe grondstoffen winnen uit oude en bedrijfsresultaten verhogen


Zo is het concept van Saltrex Wasteontstaan:  hét eerste online platform dat de meest optimale en circulaire verwerkingsopties systematisch in kaart brengt en aanbiedt, met de zekerheid dat die verwerking daadwerkelijk gebeurt via wereldwijde certificering. Zo kunnen die merk T-shirts ineens ‘gewoon’ verwerkt worden tot nieuwe handdoeken, zonder vrees dat ze toch op de zwarte markt aangeboden worden. Beter, schoner, goedkoper en veilig. Nieuwe grondstoffen winnen uit oude, en bedrijfsresultaten verhogen. Goed presteren door goed te doen. Dat is voor ons de weg voorwaarts naar werkbare circulariteit!


Saltrex Waste voldoet niet alleen aan een oproep uit de markt, maar komt ook tegemoet aan een morele urgentie. De roep om sustainability en circularity is groter dan ooit. Wij hebben de ervaring, kennis en technische oplossingen in huis om het platform voor optimale herwinning van grondstoffen te realiseren. Om de platformen (verder) te ontwikkelen en te laten groeien is er via Oneplanetcrowd een crowdfundingscampagne gestart.

Het doel van Saltrex is om minimaal 750.000  euro te bereiken.Saltrex Waste is een online platform dat de meest circulaire en kosten reducerende oplossingen koppelt aan de producten en goederen die anders domweg op de afvalstort of in de vuilverbranding terechtkomen. Dat kunnen goederen zijn die sowieso, vanwege de bewerkelijke aard om er nog een nuttige toepassing aan te geven, een kostenpost zijn. Of goederen die, vanwege merkbescherming of voedselveiligheid, niet zomaar aan iedere opkoper kunnen worden verkocht en er controle moet blijven tot het moment dat deze daadwerkelijk vernietigd zijn. Begin 2020 zal het Saltrex Waste platform live gaan.