Rocco Hoedemakers wint ‘Smart Repair Hersteller 2017’ voor tweede jaar op rij 

Foto: Rocco Hoedemakers bij de uitreiking vorig jaar

Rocco Hoedemakers, werkzaam bij Autoherstel Zuid, is uitgeroepen tot ‘Smart Repair Hersteller 2017’. Dit werd bekend gemaakt tijdens het Schade Event van Automotive Insiders in Bodegraven. Vorig jaar tijdens de eerste editie was hij ook al de winnaar, meldt Autoschadeportaal.

In totaal deden er vijf kandidaten mee aan de verkiezing van de beste ‘Smart Repairder’. Zij werkten aan een ‘push&paint’ opdracht, polijsten zonder te spuiten en een reparatie van een scheur in een kunststof bumper. De kandidaten hebben de opdrachten uitgevoerd in het VOC Opleidingscentrum in Nieuwegein. De jury bestond uit Wil Koot (Smart Repair International), Wouter Tacke (Dekra) en Martijn van den Berg (Turien&Co. Assuradeuren). Volgens Koot was de kwaliteit van de deelnemers dit jaar hoger dan vorig jaar, toen de wedstrijd voor het eerst plaats vond tijdens het AMT Live event.

Behoefte aan vakmensen
Harry Filon, directeur van initiatiefnemer Duurzaam Repareren, riep schadeherstellers op om hun medewerkers te stimuleren ook mee te doen aan een wedstrijd als deze: “Er is een behoefte aan vakmensen die het vak van Smart Repair beheersen. VOC heeft ook laten weten bereid te zijn trainingen te gaan verzorgen voor dit vakgebied.”

Dit waren:en de kandidaten
* Rocco Hoedemakers (werkzaam bij Autoherstel Zuid (ABS)
* Henk van Meurs (werkzaam bij De Dames van Hurkmans (AAS)
* Bobby Snoek (werkzaam bij Autoschade Frans Beckers (Autowereld Topselect)
* Ferdi Petrus (werkzaam bij Autoschade Service Vermaire Haarlem (ASN)
* Frank Zuijdevelt (werkzaam bij Autoherstel H. Hoogvliet (ABS)