Rob Insinger Duurzaamheid Award heeft dit jaar twee winnaars: Dolmans Calamiteiten Diensten en Eco-Point

‘Amerikaanse toestanden’ gisteren in Kijkduin bij de uitreiking van de Rob Insinger Duurzaamheid Award van Duurzaam Herstel, het initiatief van de Stichting Duurzaam repareren ter bevordering van het duurzaam werken in de brandschadeherstelmarkt. Na telling van de vooraf via internet binnen gekomen stemmen en die van de aanwezigen in de Kijkduinse strandtent Habana Beach was de uitkomst ‘to close to call.’ Het verschil tussen vier van de vijf genomineerden was slechts vier punten en ook na hertelling bleek dat twee bedrijven op exact hetzelfde aantal punten waren uitgekomen. Na een ter plaatse kort ingelast beraad tussen juryvoorzitter Onno Sleurink , tevens voorzitter van het College van Deskundigen, en Harry Filon van Duurzaam Herstel, werd besloten om zowel de Award als de hieraan verbonden geldprijs van 1,500 euro uit te reiken  aan beide winnaars: Dolmans Calamiteiten Diensten en Eco-Point.

De Award is vernoemd naar Rob Insinger (Centraal Beheer) voor zijn zendingswerk voor duurzaamheid in het verleden. De prijzen werden in ontvangst genomen door Rob Meershoek, algemeens directeur bij Dolmans Calamiteiten Diensten (links op de foto) en Ferry Samuels, CEO bij Eco-Point B.V. Het reconditioneringsbedrijf kreeg de Award voor de ontwikkeling van een machine waarmee plafonds op een milieuvriendelijke en verantwoorde wijze kunnen worden gereinigd waardoor er minder chemicaliën gebruikt worden, het personeel op een ergonomische wijze haar werkzaamheden kan uitvoeren en de kosten voor opdrachtgever omlaag kunnen. Eco-Point won de Award voor hun portfolio van reinigingsproducten gemaakt uit herwinbare grondstoffen zoals kokosnoot en maiskolven

De drie overige genomineerden waren  Zegers Bouw voor haar innovatieve, kant en klare oplossing voor het snel renoveren van badkamer onder de naam Qarakter, Polygon Nederland, het eerste reconditioneringsbedrijf in Nederland dat klimaatneutraal is bevonden en  Wurth Nederland  voor haar gratis digitaal gevaarstofmanagement portal (ISI genoemd) die helpt bij het inzichtelijk maken van regelgeving rondom gevaarlijke stoffen, het beheren van de  noodzakelijke documenten van de chemieproducten die het   bedrijf gebruikt en helpt bij het kiezen van de juiste voorzorgsmaatregelen    zoals persoonsbeschermingsmiddelen.

In een korte toespraak zei Onno Sleurink dat het hem bij de inzendingen enerzijds de diversiteit was opgevallen en anderzijds dat het meer ging op producten dan om diensten en dat er vooral aandacht was om de veiligheid van de mensen die ermee moeten werken

Bij de foto Onno Sleurink (tweede van links) en alle genomineerden: Johan Staring (Zegers Bouw), Rob Meershoek (Dolmans), Marianne Amahorseya en Marieke Hoogerwerf (Polygon) Reinout Besters (Wurth Nederland), en Ferry Samuels (Eco-Point.)