RGN zet in op verbreding van zowel het dienstenpalet als van het aantal opdrachtgevers

 

Verbreding van het dienstenpalet met nieuwe activiteiten, zoals bijvoorbeeld asbestsanering, en uitbreiding van het aantal opdrachtgevers met partijen buiten de verzekeringsbranche. Dat zijn volgens Niek Weel enkele van de speerpunten in het beleid van de RGN in de komende jaren, zo is te lezen in de deze week verschenen nieuwsbrief van het reconditioneringsbedrijf. Weel, die al enkele jaren als adviseur RGN is verbonden en sinds vorig jaar als voorzitter van de Raad van Commissarissen fungeert, is per 1 juni jl. Gerard van Engelenburg opgevolgd als directeur.

In het artikel zegt de nieuwe RGN-directeur de nabije toekomst voor RGN rooskleurig tegemoet te zien. “Weliswaar vertoont het aantal reconditioneringswerkzaamheden als gevolg van branden marktbreed een dalende lijn. Toch maken we als groep een groei door, onder meer door een sterke stijging van het aantal opdrachten na waterschades. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij door onze kwaliteit, vakmanschap en klant- en oplossingsgerichte in- en opstelling de komende jaren onze omzet en marktpositie op de traditionele reconditioneringswerk minimaal kunnen handhaven en waar mogelijk verder kunnen uitbouwen. Zeker als we blijven investeren in vakkennis en de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarin ligt voor ons allen een mooie uitdaging. En in het delen van de bij RGN-bedrijven volop aanwezige know how en ervaring. “

Weel ziet nóg meer groeimogelijkheden. In de eerste plaats door uitbreiding van het dienstenpalet, waarbij hij in de eerste plaats denkt aan asbestsanering. “Een enorme groeimarkt, zeker in het licht van de wet- en regelgeving waarin is bepaald dat in 2024 alle asbest van daken en de buitenkant van panden moet zijn verwijderd. Bovendien is de huidige capaciteit aan saneringsdoeleinden ontoereikend om die doelstelling te realiseren”, aldus Weel, die het een voordeel noemt dat RGN met HHG/ Ureco een specialist in eigen huis heeft en NIVO Noord recentelijk een hierin gespecialiseerd bedrijf heeft overgenomen. “Mijn streven is erop gericht dat op korte termijn alle 13 RGN-vestigingen asbestsanering gaan aanbieden, hetzij in eigen huis of door middel van een samenwerking met Ureco of de specialist van NIVO NOORD.”

Een tweede voornemen is om als RGN minder afhankelijk te worden van de opdrachten uit de verzekeringssector Weel: “Verzekeraars en volmachtbedrijven blijven een belangrijke opdrachtgever voor onze bedrijven, maar daarnaast willen we onze diensten en expertise ook buiten de verzekeringsbranche gaan inzetten. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan woningcorporaties. En op termijn zie ik onze bedrijven een nóg nadrukkelijkere rol vervullen bij de afhandeling van de kleinere schades (tot ca. 5.000 euro), die ongeveer 80% van alle schades uitmaken.”