Restauratiebedrijven DCR stappen over van Focwa naar Bovag

0

De beursvloer van Interclassics 2018 in Maastricht vormde op 11 januari 2018 het decor voor de oprichting van de nieuwe BOVAG-afdeling Dutch Car Restorers, waarin toprestauratiebedrijven worden verenigd. Dutch Car Restorers is een bestaand samenwerkingsverband van topbedrijven die actief zijn op het gebied van restauratie van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s (25 jaar en ouder).

De DCR werd opgericht vanuit de vakgroepen Autorestauratiebedrijven en Bekleedbedrijven van de FOCWA. Alleen ondernemers die voldoen aan strenge criteria op het gebied van bedrijfsuitrusting, opgeleid personeel, garanties en vakmanschap worden door DCR toegelaten. De DCR-bedrijven trekken klanten aan uit heel Europa, en soms nog verder. 26 Van deze bedrijven (restauratie- en onderhoud bedrijven en bekleders) hebben zich reeds bij BOVAG gemeld en de verwachting is dat de nieuwe BOVAG-afdeling snel verder zal groeien.

Naar BOVAG

Verdere professionalisering en verbreding van de activiteiten deden DCR recentelijk besluiten om aansluiting te zoeken bij BOVAG omdat deze brancheorganisatie nog beter bij de ambities en de activiteiten van DCR past, onder meer vanwege het netwerk en de lobbykracht van BOVAG.

Foto: Arno Nijs/Bovag
Van links naar rechts: Hans Joosten, branchemanager BOVAG Dutch Car Restorers, Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, en Peter Satink, de oorzitter van BOVAG Dutch Car Restorers.

Laat een reactie achter