Reconditioneringsbranche maakt overuren

De medewerkers van de talrijke reconditioneringsbedrijven maken momenteel overuren en werken zich een slag in de rondte om gedupeerden van de overstromingen in Limburg met raad en daad bij te staan.  De branche laat zichdaarbij  massaal van zijn goede kant zien  om gedupeerden zo goed, snel en efficiënt mogelijk te helpen in nauw overleg met verzekeraars, experts, makelaars en betrokken partijen!

Dicht bij de ‘brandhaard’ in Heerlen krijgen de medewerkers van de lokale vestiging van BELFOR de hulp van hun collega’s uit de rest van het land. Het reconditioneringskorps is daardoor tijdelijk verviervoudigd. “Ons streven is erop gericht na een opdrachtmelding binnen 24 tot 48 uur contact op te nemen met gdupeerden.  Wel worden onze werkzaamheden belemmerd doordat we als gevolg van de wegafsluitingen nog niet oevral kunnen komem en veel kelders en woningen nog onder water staan”, aldus een woordvoerder, die het als buitengewoon positief ervaar dat medewerkers met open armen worden ontvangen door gedupeerden. “De bereidwilligheid om mee te werken is groot, evenals de dank voor onze inzet en aanpak. Waar mogelijk geven we gedupeerden tips mee om zelf de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. 

Ook Dolmans is alle hens aan dek. Op linkedin, meldt het reconditioneringsbedrijf. “Het zijn zware tijden voor de Limburgers… De waterschade in de provincie is nu al enorm. Wij doen hard ons best om de schade hier zoveel mogelijk te beperken. Vanuit het hele land sturen wij de komende dagen gespecialiseerde teams met calamiteiten medewerkers richting Limburg om noodhulp te verlenen, water weg te zuigen en inboedel te redden en op te ruimen. Samen met ons zusterbedrijf Trition zullen wij de komende dagen waar nodig zoveel mogelijk hulp bieden. We wensen alle gedupeerden enorm veel sterkte.” 

Ook Holland Herstel Groep is volop in Limburg aan de slag. “

Het is een feit. #HollandHerstelGroep gaat als calamiteiten bedrijf in opdracht van verzekeraars, experts en opdrachtgevers, de gedupeerden in de provincie Limburg helpen en bijstaan door de hevige regenval. Voor ons een eer als organisatie om hier een stukje aan bij te dragen”, aldus een projectleider van het bedrijf op Linkedin.


Foto’s BELFOR en Dolmans